Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Vochtige muren

stijgend muurvocht

Vochtige binnenmuren komen vrij veel voor en de mate van vochtigheid verschilt per kamer in de woning. Logischerwijs zullen in badkamer en keuken de muren wat vochtiger zijn dan in de woonkamer. Over het algemeen kan gesteld worden dat muren in natte ruimtes vochtiger zijn, maar ook muren in onverwarmde of niet-geventileerde vertrekken zullen vochtiger zijn. Als gevolg van een 30 minuten durende waterdampproduktie kan langs het plafond een microklimaat ontstaan met een relatieve vochtigheid van omstreeks 100%, of zelfs condensatie

Heeft u last van vochtige (binnen)muren ?

aangetaste muur

Door vocht worden de bouwstoffen in de muur opgelost en brokkelt deze af.

Oorzaken vochtige muur

Een vochtige binnenmuur is een duidelijk signaal dat u een vochtprobleem of meerdere vochtproblemen hebt, zowel in oudere als in nieuwere woningen. U kunt dan denken aan de volgende redenen:

  • sterke condensatie van woonvocht (waterdamp van koken, baden, ademen, kamerplanten) in combinatie met slechte ventilatie en slechte isolatie

  • doorslaand vocht dat zich via de buitenmuur, eventuele spouwmuur naar de binnenmuur heeft verplaatst

  • optrekkend vocht dat via de fundering opgezogen wordt uit de grond

  • vocht in de kruipruimte waardoor er de benedenverdieping heel vochtig kan worden

  • lekkages van leidingen die in de muur gebouwd zijn

  • een combinatie van bovenstaande punten is zonder meer mogelijk

Vochtplekken ?

doorgeslagen vochtplek

Water heeft de eigenschap om op de vreemdste plaatsen door te dringen (vanwege de capillaire werking van bouwmaterialen). De plek waar de vochtschade zich vertoont, is daarom niet perse gelijk aan de palats waar de schade veroorzaakt wordt. Het water zoekt bijv. in muren de weg van de minste weerstand (in sommige bouwmaterialen zoals hout en mortel kan het water zich makkelijk voortbewegen dan in ijzer of steen). De vochtschade wordt in principe daar zichtbaar waar het water het gemakkelijkst naar kan treden. Een vochtplek of vochtplekken op een binnenmuur kan/kunnen daarom wel veroorzaakt zijn door kapotte dakbedekking of door een lekkage bij de doorvoer in de kruipruimte ! Om tijd en geld te sparen kunt u het beste een professional erbij halen.

Vochtschade door natte muren

Natte muren veroorzaken vochtschade : pleisterwerk brokkelt af, behang gaat rotten en beschimmelen (waarbij giftige stoffen vrij kunnen komen), de muur isoleert niet meer, maar wordt een bron van koude en trekt hierdoor weer meer vocht aan via condensatie. Door snelle afkoeling van de koude lucht 'valt' de afgekoelde lucht snel naar beneden (de zogenaamde koudeval) waardoor tocht aan de vloer en een oncomfortabel leefklimaat ontstaat.

Wat te doen aan vochtige (binnen) muren ?

vochtinspectie

De oplossing voor vochtige binnenmuren ligt niet altijd voor de hand. Een inspectie van een vochtbestrijdingspecialist is noodzakelijk. Via een onderzoek en eventuele vochtmetingen kan meer over de oorzaak van vocht in de muur gezegd worden.

Muurvochtverwijdering door electrische golven ?

projecten

Vocht ook groot probleem bij nieuwbouwwoningen

In Duitsland wordt op kleine schaal een methode toegepast waarbij één of meerdere apparaten worden geplaatst die electrische golven uitzenden via de muren. De doelstelling hiervan is de capillaire werking van muren (de vochtaanzuigende werking) te neutraliseren zodat optrekkend vocht tot het verleden behoort. De voordelen van het apparaat zijn dat er minimale breek en herstelwerken plaats hoeven te vinden. De nadelen zijn echter dat er uitgebreide metingen vooraf moeten gebeuren en dat de installatie een heel specialistisch werk is. Ook na installatie dient er goed gecontroleerd worden. Vaak dient er ook een combinatie te worden gemaakt zoals bijvoorbeeld het impregneren van muren om nieuw doorslaand vocht te voorkomen.

Het neutraliseert zoals gezegd het zuigvermogen van de bouwmaterialen en is derhalve alleen bruikbaar voor optrekkend vocht en niet voor condensatie vocht, lekkages of doorslaand vocht.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen