Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Lekkages

CV-leidingen, rioleringen en waterleidingen

lekkage

In bijna elk gebouw is een grotendeels verborgen systeem van leidingwerk aangebracht waardoor water stroomt. U moet dan denken aan waterleidingen (toevoer) en de binnenriolering (afvoer) die beide jaarlijks vele duizenden kubieke meters aan vocht verwerken. Ook het complete sanitaire systeem kan lekken (douche, ligbad e.d.), maar ook het leidingwerk van de CV-ketel kan lekkages veroorzaken. Berucht zijn de verhalen waarbij er een lekkage in een CV-leiding in de vloer duizenden liters water lekt onder de houten vloer waar zich binnen een mum van tijd een grote schimmelkolonie vormt.

Verborgen in muren en achter koven

Het leidingwerk is vaak weggewerkt in muren en vloeren (bijvoorbeeld in beton gestort tijdens de bouw), hetzij in het beton, hetzij achter koven en platen.

Voor het zicht is dat ideaal echter in het geval van het scheuren of gaan lekken van een dergelijk systeem heb je een groot probleem doordat in eerste instantie het slecht waarneembaar is met het blote oog waar exact de breuk of scheur zit en anderzijds ook de reparatie hak- en breekwerk vereist.

Daarnaast kan water vanwege het vloeibare karakter ver weg van de lekkage pas tevoorschijn komen. Ook is het mogelijk dat een kleine lekkage vele jaren voortduurt en zo bijvoorbeeld delen van de (spouw)muur compleet doordrenkt. Bij lekkages in plafonds e.d. zal altijd hak- en breekwerk vereist zijn om de lekkage op te heffen.

Vochtoverlast door lekkages

houtrot

Lekkage door kapotte riolering

Isoleren van de leidingen i.v.m. vorst

Zowel vanwege het warmtebehoud als tegen bescherming tegen vorst worden waterleidingen vaak ge soleerd, zeker indien de waterleiding via een koude kruipruimte loopt of deels buiten het pand. Door het bevriezen van het leidingwater zal het ijs gaan uitzetten en zo de leiding doen scheuren. Isolatie is dan ook belangrijk

Rioleringsproblemen

stankklachten

Vocht zorgt ook voor stankoverlast

Niet iedereen staat er dagelijks bij stil, maar in elke woning zit vaak een kunststof rioleringssysteem dat jaarlijks duizenden kubieke meters aan afvalstoffen afvoert naar de gemeente riolering. Het verzakken van grond of het afbreken van ophangsystemen betekent dat er breuken, scheuren en openingen in het rioleringssysteem zullen ontstaan met alle schadelijke gevolgen van dien !

Er wordt dan niet alleen schoon drinkwater gelekt zoals bij een breuk in de waterleiding, maar er komen ook uitwerpselen en andere afvalstoffen vrij die de directe omgeving zullen vervuilen.

Veelal merkt men een breuk van een riolering redelijk snel omdat er vaak verstoppingen zullen ontstaan (bijvoorbeeld indien de riolering is afgescheurd bij de gevel in geval van grondverzakking), maar soms merkt men niets en kan bijvoorbeeld een lekke riolering in de kruipruimte vele maanden of zelfs jaren staan lekken en zo de kruipruimte zwaar vervuilen, optrekkend vocht veroorzaken en ongedierte, schimmel en ziektes veroorzaken.

lekkage riool

Lekkend riool in kruipruimte: groot probleem !


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen