Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Verticale vocht doorslag

Wat is verticale vocht doorslag ?

verticale vochtwering

Verticale vocht doorslag oftewel doorslaand vocht is meestal een combinatie van regen en wind die ervoor zorgen dat water met kracht tegen de gevel geslagen wordt. Met name bij beschadigde muren of oud voegwerk kan op die manier vocht diep in de constructie dringen en uiteindelijk zorg dragen voor een complete doordrenking van de muur en doorslaan naar de binnenmuur of de binnenkant van de muur met alle gevolgen van dien. Ook grondwater dat door hydrostatische druk een keldermuur binnendringt, wordt beschouwd als doorslaand vocht.

Verticale vochtdoorslag c.q. doorslaand vocht

vocht is schadelijk

Door vocht aangetaste muur

Ook water via fundering is verticale vochtdoorslag

Ook oppervlaktewater en grondwater dat zijlings tegen de fundering aankomt en zich daar een weg baant (bijvoorbeeld via scheuren) wordt gezien als verticale vochtdoorslag ofwel doorslaand vocht.

Water tast baksteen, cement en beton aan

Het continue bombardement van de muur zal in de loop van tientallen jaren tot gevolg hebben dat de stenen en het metselwerk aangetast en beschadigd worden. Hierdoor krijgen schimmels en mossen de kans zich te ontwikkelen. Deze organismes zullen op hun beurt de mortel verder aanvreten waardoor de muur beschadigd raakt en zijn vochtwerende eigenschappen verliest.

Plantgroei bevordert doorslaand vocht !

vochtige buitenmuur

Hoewel het er prachtig uit kan zien is het zeer onverstandig om klimplanten tegen de gevel op te laten groeien aangezien de wortels zich diep in de bakstenen en het cementmortel graven en daardoor de waterdichtheid van de muur aantasten.

Hierdoor kan vocht gaan doorslaan en zullen daarnaast ook mossen, algen en schimmels zich op de muur gaan nestelen.

Het uiteindelijke resultaat is dat de muur geheel gerenoveerd zal moeten worden.

Wat te doen ? Impregneren of hybrofoberen

Een muur die heel erg aangetast is zal wellicht vervangen moeten worden of een combinatie van voegen uithakken, opnieuw voegen en impregneren is een oplossing.Klik hier voor meer informatie over impregneren muren.

Bescherming tegen doorslaand vocht


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen