Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Betonreparatie

betonreparatie

Uitgeharde mortel en beton van gebouwen hebben van veel soorten invloeden te lijden, zowel van uitwendige aard (weersinvloeden) als van inwendige aard (water als bindmiddel met verschillende soorten zouten en chemicali n Water werkt enerzijds oplossend, anderzijds voert het chemische werkzame stoffen mee die aantasting veroorzaken.

Beton heeft veel te lijden

scheur in beton

Schade door uitzetting en chemische reacties beton

fundering gebouw

Mortel en beton worden bijvoorbeeld aangetast door het oplossen van het bindmiddel. Door de inwerking van andere stoffen gaat de dichtheid van beton te zijner tijd achteruit en zullen scheuren en barsten ontstaan. Door werking van binnenuit komt het vaak voor dat beton gaat 'springen'of barsten waardoor grote schade ontstaat.

Grote schade tijdens vorstperiodes

scheur in beton

Door de constante temperatuurswisselingen ontstaat in de verschillende bouwmaterialen krimp en uitzetting. Deze verschillen veroorzaken spanningen in bouwstoffen, de bouwconstructie en vooral de buitengevels. Water heeft een vrij unieke eigenschappen dat het bij sterke afkoeling uitzet. In het geval van (strenge) vorst betekent het dat in het bouwwerk aanwezige vocht zal gaan uitzetten waardoor scheuren en gaten en schade aan de constructie ontstaan. Water zal bij bevriezing een volumevergroting krijgen van circa 10 % krijgen.

Betonrot

grindnest in beton

Grindnest zorgt voor scheuren

Betonrot is in feite het roesten van de stalen bewapening die in het beton gegoten zit. Door diverse oorzaken zoals scheurvorming, roest, schadelijke chemische verbindingen e.d. ontstaat er een open verbinding met het gewapende staal. Hierdoor neemt het staal in volume toe en zullen scheuren e.d. nog groter gaan worden. We spreken dan van betonrot.

Schadelijke inwerking van water op cement en beton

Op cementmortel en beton werkt onder andere zacht water in geringe mate oplossend, maar ook bepaalde aanwezige zuren in water reageren met bindmiddelaandelen en kalkdeeltjes. Ook zoutoplossingen en plantaardige en dierlijke oli n en vetten reageren sterk met cement en beton.

Oorzaken scheuren in beton

Voordat men met het herstel van kapot beton (bijvoorbeeld scheurvorming) begint dient men de oorzaken van de scheuren te onderzoeken om herhaling te voorkomen. Daarnaast moet men eerst kijken of de scheuren tot rust zijn gekomen of dat er nog beweging in zit.

Gipszegels

Met behulp van het aanbrengen van gipszegels op scheuren controleert men of de scheuren al uitgewerkt zijn of niet.

Alleen specialisten kunnen dit oplossen

Alleen door de inzet van specialisten kan betonrot aangepakt worden waarbij de juiste combinatie van analyse, materiaal en injecteringsvloeistoffen en reparatiekitten gehanteerd moeten worden. Dit soort situaties kunnen niet met huis-,tuin- en keukenmiddelen opgelost worden.

kelder waterdicht maken

Meer informatie over construcief verlijjmen

Constructief verlijmen is het aan elkaar bevestigen van twee of meerdere onderdelen van een constructie middels verlijming. De onderdelen kunnen zowel statisch als dynamisch zijn. Door constructieve verlijming wordt de constructie weer als één geheel. Lees hier verder over constructief verlijmen.

Overzicht meest voorkomende vochtbestrijding methodes

 • vochtinspectie Opsporen vochtoorzaken
 • injecteren muur Horizontale vochtwering opties
 • coating aanbrengen Verticale vochtwering opties
 • impregneren Het impregneren van muren
 • injecteren muur Het injecteren van muren
 • reparatie beton scheur Scheuren in muren en vloeren repareren
 • bodemisolatie chips Het isoleren van de kruipruimte
 • reparatie lekkage keldervloer Het repareren van beton
 • vochtwering fundering Het afdichten van kelders
 • Het ventileren van gebouwen
 • grond versterken Het stabiliseren van grond
 • onderbreking optrekkend vocht Het onderkappen van muren
 • regen op muur Overige vochtwering methodes

Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen