Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Vochtige buitenmuren

Vochtige buitenmuren komen (te) veel voor

mos op muur

Buitenmuren staan bloot aan de natuurelementen zoals sneeuw, regen, ijs en zon. Door temperatuurwisselingen (tussen -15 en + 35 graden celsius in Nederland) krimpen gesteentes en mortel en zetten weer uit. Buitenmuren zijn dus continu in beweging en worden continu 'aangevallen.' De gevolgen daarvan zijn beschadigingen van de buitenmuur zelf: mortel wat poreus wordt, scheuren die ontstaan etc. Vocht krijgt nu een kans en zal deze altijd benutten : met name via doorslaand vocht worden buitenmuren nat, maar ook door het ontbreken van juiste vochtwerende horizontale isolatie krijgt optrekkend vocht zijn kans.

Vochtige buitenmuren

optrekkend muurvocht

Vocht zorgt voor vochtproblemen en gevolgschade

Door verwering en aantasting van de buitenmuur krijgt uiteindelijk vocht kans om zijn vernietigende werk te doen. Door een combinatie van doorslaand vocht en optrekkend vocht zal de gehele buitenmuur verzadigd raken en zullen op enig moment ook de spouwmuur en binnenmuur vochtig worden, waardoor pleisterwerk gaat afbrokkelen en loslaten, schimmels zullen ontstaan, de vochtige muren zullen koud worden, het leefklimaat zal achteruit gaan en de stookkosten zullen gaan stijgen. Kortom, het is onverstandig om geen aandacht aan bescherming en herstel van de buitenmuren te schenken.

vocht is schadelijk

Door vocht aangetaste muur

zoutsluier

Zoutuitslag/kalkuitslag/salpeteruitslag

Bij nieuwbouw ziet men vaak maanden tot enkele jaren na oplevering de ontsierende witte kalk(zout... Klik voor meer informatie op de foto of tekst

Planten en betimmeringen zorgen ook voor vocht

aangestaste muur met plantengroei

Aangetaste muur begroeid met mossen

Klimplanten en allerlei constructies die men aan de buitenmuur bevestigt, zoals bijvoorbeeld een hemelwaterafvoer, beschadigen de woningen waardoor de integriteit van de buitenmuur aangetast wordt en vocht versneld kansen krijgt. De wortels van klimplanten zullen op den duur buitenmuren en metselwerk compleet doen scheuren.

opstijgend vocht

Vochtpreventie en vochtbestrijding

Het heeft geen zin om allerlei maatregelen binnenshuis te nemen zoals het gebruiken van vochtwerende coatings of vochtvreters e.d. zonder dat er aandacht wordt geschonken aan het bestrijden en wegnemen van de oorzaken.

Bij een beschadigde buitenmuur die vocht doorlaat moeten er bijvoorbeeld herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het uithakken van voegen en het opnieuw voegen van de muur. Of scheuren dienen gerepareerd te worden. Na herstel van de muur dient deze tegen doorslaand vocht beschermd te worden door het impregneren van de muur. Optrekkend vocht moet bestreden worden door het injecteren van de buitenmuur zodat er horizontale vochtschermen worden geplaatst die optrekkend vocht tegenhouden.

Na vochtbestrijdingswerken: drogen en ventileren

Nadat de bovenbeschreven werkzaamheden zijn verricht dient u de woning extra te ventileren en moet u rekening houden met droogtijden van enkele maanden. (afhankelijk van het jaargetijde). Verhinder niet dat bijvoorbeeld de binnenmuren hun vocht niet kwijt kunnen door bijvoorbeeld kunststof panelen of dampremmende verf te gebruiken tegen de binnenmuren.

salpetervervuiling

Zout of salpetervervuiling is een storend gezicht

Bij de ene buitenmuur komen de eerste vochtschades binnen enkele maanden na oplevering al tevoorschijn: de zogenaamde zoutuitslag, kalkuitslag of zoutuitbloeiingen. Vanwege de grote hoeveelheid vragen die wij daar altijd over krijgen hebben we er een aparte pagina aan gewijd:


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen