Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Verticale vochtwering of vochtisolatie

coating aanbrengen

Verticale vochtwering beschermt het gebouw tegen vocht wat tegen de zijkanten (fundering en gevels) van het gebouw komt. Er kan dan gedacht worden aan een combinatie van regen en harde wind. Deze verticale vochtisolatie wordt in principe aan de buitenkant van de gevel aangebracht. Aan de binnenkant van de gevel of fundering wordt ook verticale vochtwering aangebracht, maar deze methode is minder goed omdat het vocht dan reeds toegang heeft gekregen tot het gebouw (het zit dan in de muur) en het vocht zal dan de gevel en fundering aan gaan tasten (o.a. zoutuitslag)

Wat is verticale vochtwering ?

buitenafdichting

Bitumen-bescherming tegen verticale vochtdoorslag

Vochtoverlast vooral door doorslaand vocht

regen op muur

Het grootste deel van vochtoverlast in huis ontstaat door een van jaar tot jaar stijgende regenwateropname door de buitengevels. Gevels verweren snel door het hoge aandeel stikstofdioxyde in de buitenlucht.

Onderzoek en metingen hebben aangetoond dat regenwater 80 % van de vochtige wanden in huis veroorzaakt. Het wordt zijdelingsvia gevels (doorslaand vocht) of door capillaire zuiging uit de grond opgenomen (optrekkend vocht).

Drie belangrijke elementen:

 • de poriën van het gevelmetselwerk moeten open en ademend blijven. Het afsluiten van die poriën levert veel problemen op

 • de gevels moeten een goed contact met de wind hebben om voor een goede waterverdamping naar buiten zorg te dragen. Het aanbrengen van schuren tegen een gevel of het laten groeien van klimplanten verhindert dat bijvoorbeeld

 • poreuze gevelvlakken dienen behandeld te worden zodat ze niet-capillair worden.

Circa 20 % van het vocht in huis door condensatie

20 % van vocht in huis ontstaat door condensatie van woonvocht op muren zoals door koken, baden, ademen en planten.

Hydrofoberen of impregneren belangrijkste middel

Het belangrijkste en meest effectieve verticale isolatiesysteem voor buitenmuren is het zogenaamd impregneren van muren. Met behulp van een reukarme, milieuvriendelijke en diep-penetrerende vloeistof wordt de muur onder lage druk bespoten (na grondige reiniging van de muur).

Doe het zelf: Pleister en afdichtingsverf

vochtwering fundering

Afdichtingspasta's zijn geschikt voor keldermuren van beton, metselwerk (kalkzandsteen), baksteen of betonsteen. U kunt de pasta echter ook op cementpleisterwerk aanbrengen met een dikte van circa 6 mm. Scheuren tot 2 mm breedte kunnen afgedekt worden. (voor grotere scheuren zie scheuren in muren en vloeren repareren).

Houtbescherming

Verticale vochtwering of vochtisolatie houdt in dat elk onderdeel beschermd moet worden dus bijvoorbeeld ook houtwerk als kozijnen of boeiboorden en natuurlijk glas en kitnaden. Zoals u waarschijnlijk weet beschermt een goede verflaag uw houten kozijnen tegen de natuurlijke elementen zoals zon, regen en wind. Goed onderhoud van uw woning is dan ook essentieel !

Hout ook beschermen tegen rotting en schimmel

Hout is gevoelig voor zowel schimmel als rotting. U moet daarom het liefst op plaatsen waar u er moeilijk bij kunt(bijvoorbeeld de achterkant van het boeiboord) een waterkerende laag plaatsen zoals bijvoorbeeld bitumen.

Raam- en deurnaden afdichten

De naden tussen raam- en deurkozijnen en de aangrenzende muren moeten met elastisch materiaal tegen binnendringend vocht worden afgedicht. De toebehoren vindt u in elke goede bouwmarkt.

Overzicht meest voorkomende vochtbestrijding methodes

 • Opsporen vochtoorzaken Opsporen vochtoorzaken
 • Horizontale vochtwering opties Horizontale vochtwering opties
 • Verticale vochtwering opties Verticale vochtwering opties
 • Het impregneren van muren Het impregneren van muren
 • Het injecteren van muren Het injecteren van muren
 • Scheuren in muren en vloeren repareren Scheuren in muren en vloeren repareren
 • Het isoleren van de kruipruimte Het isoleren van de kruipruimte
 • Het repareren van beton Het repareren van beton
 • Het afdichten van kelders Het afdichten van kelders
 • Het ventileren van gebouwen Het ventileren van gebouwen
 • Het stabiliseren van grond Het stabiliseren van grond
 • Het onderkappen van muren Het onderkappen van muren
 • Overige vochtwering methodes Overige vochtwering methodes

Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit