Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Zwamvorming

Wat zijn zwammen ?

zwamvorming

Huiszwammen (merulius lacirmans) ontwikkelen zich onder gunstige omstandigheden van temperatuur en vochtigheid. Zij kunnen daarbij de ondergrond totaal vernielen. Huiszwammen kunnen op onvoldoende geconserveerd hout uitgroeien tot grote vruchtlichamen. Ze komen als roestbruine lappen met verdikte, geplooide rand tot ontwikkeling.

Huiszwammen scheiden waterdruppels af. Door een typische, enigszins kruidige aan rottend hout herinnerende lucht kan de aanwezigheid van huiszwammen worden opgemerkt.

Zwammen vooral in kruipruimtes

vochtige vloer schimmel

Vooral in vochtige kruipruimtes met onvoldoende ventilatie en isolatie kunnen huiszwammen goed tot ontwikkeling komen.

Aangetast hout verwijderen

Indien door zwamvorming houtwerk dusdanig aangetast wordt dat deze verplulverd of breekt, dan dient men het hout definitief te verwijderen en te vervangen door nieuw. Het nieuwe hout dient net als het reeds aanwezig niet-aangetaste hout te worden behandeld met speciale conserveringsmiddelen en de ventilatie van de kruipruimte te verbeteren en kruipruimte isolatie aan te brengen.

Bestrijden van schimmel- en zwamproblemen

schimmel verwijderen

Er zijn geen schimmels zonder vocht. Weren van vocht uit de bouwconstructie is daarom de basis voor het duurzaam bestrijden van schimmelvorming. In het binnenmilieu voorkomende schimmels hebben een relatieve vochtigheid van ten minste 62 - 65% nodig om te kunnen groeien. Vrijwel alle soorten schimmels groeien het snelst bij een relatieve vochtigheid tussen de 90 en bijna 100%. Bij 100% is echter geen groei mogelijk.
Conclusie: de gangbare veronderstelling dat oppervlaktecondensatie (verzadiging, 100% RV) een noodzakelijke voorwaarde is voor de groei van schimmels is niet juist!

Luchtontvochtigers of luchtvreters

Vochtvreters onttrekken vocht aan de lucht, dat zich dan als water in een opvangbak verzamelt. De werking is gebaseerd op een speciaal soort granulaat dat veel meer vocht kan opnemen dan lucht en zodoende het vocht aan de lucht onttrekt. Als het verzadigingspunt van het granulaat is bereikt, dan druppelt het vocht als dauwwater in het reservoir. Het grote nadeel is dat na verloop van tijd het granulaat is uitgewerkt en het vervangen moet worden. Een luchtontvochtiger is geen vervanger voor ventilatie, maar kan in bepaalde situatie zoals bijvoorbeeld voor een caravan die in de winterstalling staat en compleet afgesloten is, wel een goede rol spelen. Met name op plaatsen waar goede ventilatie niet mogelijk is.

schimmel badkamer

Schimmel in de badkamer


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit