Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Aantasting materiaal

Aantasting bouwwerken

Elk onderdeel van een gebouw dat voortdurend en zonder bescherming blootgesteld wordt aan vocht wordt hierdoor aangetast: roestvorming ontstaat, hout gaat rotten, cement brokkelt af, beton gaat scheuren etc. In eerste instantie ontstaat directe schade aan de buitenkant van het gebouw indien het bijvoorbeeld om doorslaand vocht : metselwerk brokkelt af, baksteen verpulvert, pleisterlagen laten los, verf gaat afbladderen.

Voorbeelden van door vocht aangetaste bouwwerken:

  • doorslaand vocht
  • lekkage waterleiding
  • opstijgend vocht
  • schimmel op muur
  • vocht behang
  • vocht bij voordeur
  • vochtige vloer
  • witte muur

Vochtige muren en vloeren

Vochtige muren en vloeren zorgen voor een hoog vochtigheidspercentage waardoor in tweede instantie verf afbladdert, laminaat gaat kromtrekken en behang en stucwerk aangetast zullen worden.

Houten vloeren ?

Bij woningen van voor 1960 is vaak nog sprake van houten benedenvloeren en houten verdiepingsvloeren, houten steunbalken e.d. Hout is heel gevoelig voor vocht. Hout kan snel rotten en aangezien het een grove en open structuur heeft kunnen schimmels, zwammen, mossen en ongedierte er zich gemakkelijk in nestelen. Bijkomend gevaar van rottend hout is dat er allerlei houttorren op afkomen om er eitjes in te leggen waarbij na uitkomst de larven het hout weg zullen vreten.

vochtschade

Vocht kan de dikste balken doen breken.

Roestend leidingwerk

In ruimtes waarin een hoge luchtvochtigheid heerst zal staal onder invloed hiervan snel gaan roesten. Na enkele jaren roesten kunnen scheuren in het leidingwerk ontstaan waarna lekkage kan optreden wat de vochtproblemen alleen maar nog groter maakt.

Meubelen

Door de hoge vochtigheidsgraad zullen meubelen vochtig worden. De verschijnselen hiervan zijn divers: metalen en kunststof stoelen zullen bijvoorbeeld onprettig aanvoelen, terwijl stoelkussens klam zullen worden en hierdoor onprettig aanvoelen (bedenkt u zich maar eens hoe de kussens aanvullen indien u de toercaravan uit de winterstalling haalt).

Directe aantasting gehele constructie

Meubelen kan je vervangen maar funderingen waarvan het beton gaat rotten zijn minder eenvoudig te verhelpen. De schade aan het pand kan enorm zijn. Een hele natte kruipruimte zorgt ook voor aantasting van alle essenti le systemen die daar vaak lopen (gas,electra, riool, waterleiding, telefonie).

vocht is schadelijk

Door vocht aangetaste muur


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen