Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Schimmelvorming

Wat is schimmel ?

Schimmel is in feite een bepaald soort paddestoel en van de meer dan 100.000 soorten komen er zo'n 30 tot 40 binnenshuis voor. Op een vochtige en liefst warme ondergrond kunnen de 'sporen' (het zaad van de paddestoelen c.q. zwammen) zich ontkiemen. Door groei worden de sporen uiteindelijk een netwerkje dat met het blote oog zichtbaar wordt. Dit netwerkje verzorgt voor een continu uitstoot van miljoenen nieuwe sporen.

schimmelcultuur

Schimmelvorming op rottend hout

Schimmelvorming door vocht

schimmel woonkamer

Bij permanent vochtige binnenmuren en plafonds is het een kwestie van tijd wanneer er schimmelvorming optreedt. Schimmels geven sporen af waardoor het zich snel kan uitbreiden. In slechts enkele weken kunnen schimmelplekken enkele vierkante meters groot worden.

Schimmel veroorzaakt allergieën

verkouden

Een hoge luchtvochtigheid is slecht voor de gezondheid.

Door de continu afgifte (dag en nacht) van miljoenen sporen wordt het leefklimaat binnenshuis sterk negatief be nvloed: door de sporen in de lucht ontstaan ademhalingsmoeilijkheden en allergie n.

Ook nieuwbouw heeft veel last van schimmel

projecten

Vocht ook groot probleem bij nieuwbouwwoningen

Problemen met vocht en schimmels doen zich niet alleen voor in bestaande woningen. Ondanks betere bouwmethoden en -materialen komen schimmels ook voor in een substantieel deel van de nieuw gebouwde woningen. In beide situaties zijn er soms duidelijk aanwijsbare oorzaken die samenhangen met gebreken in ontwerp, uitvoering of onderhoud. In andere gevallen wordt een relatie gesuggereerd met energiebesparende maatregelen. En ook de bewoner zelf krijgt nogal eens de schuld. Berucht zijn de mogelijke effecten van de 'nationale kierenjacht' op het binnenmilieu. Dat wordt al snel te vochtig in 'potdichte' woningen. Een dankbaar klimaat voor schimmels. De bewoner krijgt dan het advies meer te ventileren. Een handeling die echter in strijd is met maatregelen en adviezen om energie te besparen (bron: Schimmels de baas).

Minstens 62 % luchtvochtigheid is nodig voor groei

hoge luchtvochtigheid

Hoge luchtvochtigheid zorgt voor veel condensatie

In het binnenmilieu voorkomende schimmels hebben een relatieve vochtigheid van ten minste 62 - 65% nodig om te kunnen groeien. Vrijwel alle soorten schimmels groeien het snelst bij een relatieve vochtigheid tussen de 90 en bijna 100%

Veel schimmel bij vochtige vloeren

Indien u een vochtige vloer hebt, dan is de kans groot dat schimmel zich gaat nestelen op de vochtige en koude vloer, onder uw laminaat, parket, vloerbedekking of anderzins.

Onderzoek: 19 % woningen heeft schimmel

Schimmelgroei in woningen is onlosmakelijk verbonden met vocht. In 1991 inventariseerde het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijk Ordening en Milieubeheer (VROM) de kwaliteit van het Nederlandse woningbestand. Volgens dat onderzoek bleek ruim 19 % van de woningen last te hebben van vocht en schimmels. Het negatieve effect van schimmels in woningen op de volksgezondheid is inmiddels in brede kringen bekend. Met name CARA-pati nten kunnen veel hinder ondervinden van stoffen die schimmels in de lucht worden gebracht. Bovendien speelt de gevoeligheid van bewoners voor allergie n een rol.

zilvervis

Zilvervisjes gedijen in een vochtige omgeving

Bestrijden van schimmel

Wilt u weten hoe schimmel bestreden moet worden? Hier kunt u meer informatie lezen over schimmelbestrijding.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen