Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Vocht vanuit de grond

Nederland heeft een vochtige bodem

water op straat

Het zal u niet als een verrassing in de oren klinken, maar Nederland is een vochtig land en dat vinden we ook terug in de bodemgesteldheid.

Een groot deel van de randstad is op een drassige en vochtige ondergrond gebouwd en daarnaast ligt door inpoldering een deel van Nederland onder waterniveau.

Vocht vanuit de grond

water in de kruipruimte

Door aanhoudende hydrostatische druk kunnen op zwakke plekken lekkages ontstaan.

Vochtig zeeklimaat

Het klimaat in Nederland kan als een zacht en vochtig zeeklimaat omschreven worden. Temperaturen liggen relatief hoog en de vochtige lucht van de Noordzee be nvloedt de weersomstandigheden heel sterk en zorgen onder andere voor relatief veel neerslag.

Veel neerslag in Nederland

Vanwege oceaan en zeestoringen en de ligging vlak naast de Noordzee kent Nederland relatief veel neerslag op jaarbasis. Daarnaast zijn er veel rivieren, meren, kanalen en sloten aanwezig. Dit alles zorgt voor veel vochttoevoer.

Grondwaterstand vaak hoog

Door een combinatie van regenval en inpoldering en drassige bodem (waardoor er altijd geheid moet worden) is de grondwaterstand in Nederland relatief hoog. Vaak komt men het grondwater tegen op een diepte van 50 cm tot en met 100 cm onder maaiveld.

drassige grond

Veel vocht in de Nederlandse bodem

Resultaat : veel vocht met hydrostatische druk

Het resultaat van het aanwezige grondwater alsmede de regenval laat zich vertalen in een vochtige en drassige bodem. Een woning met funderingen en bijvoorbeeld een kelder liggen onder het grondwaterniveau. Door de grote hoeveelheid water ontstaat een soort opwaartse druk (net als een plastic bal die u onder water duwt) die inwerkt tegen de funderingen, maar ook via de kruipruimte naar binnen sijpelt. Op de afbeelding kunt u dit duidelijk zien. Bij gebrek aan horizontale vochtwering krijgt u last van optrekkend vocht, bij een lekke kelder krijgt u last van lekkages, bij gebrek aan bodemafsluiting krijgt u plassen water in de kruipruimte en bij gebrek aan kruipruimte isolatie wordt het vocht direct doorgegeven aan de bovenverdiepingen. Door de druk kan zelfs het kleinste scheurtje al veel grondwater doorlaten.

lekkage fundering

Hydrostatische druk grondwater zorgt voor lekkages

Nieuwbouw op voormalige sloten en kanalen

moderne woningen

Zeker bij de realisatie van complete nieuwbouwwijken is er behoefte aan grote stukken grond. Deze vaak voormalige landbouwgrond wordt echter vaak al meer dan 100 jaar doorkruist met irrigatiekanalen en slootjes. Deze slootjes worden volgestort met zand en er wordt dan gebouwd. De ervaring leert echter dat de grond rondom deze voormalige sloten en kanalen vaak uitgehard is en de sloot een soort grote halve verharde schaal is geworden waardoor nog steeds grondwater blijft stromen. Zo is het een algemeen bekend verschijnsel dat in bepaalde nieuwbouwwijken er complete kanalen in de kruipruimtes stromen en dat het verzakken van terrassen straatwerk veel voorkomt. Algemeen advies: wees voorzichtig met de aanschaf van een woning in een voormalig landbouwgebied of moerassige delta.

grondwater

Met name bij kelders ontstaan veel vochtproblemen die vaak bestreden worden met een dompelpomp. Echter blijft de luchtvochtigheid hoog en schimmelvorming en ongedierte liggen op de loer.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen