Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Vocht is zeer schadelijk

Waarom vocht schadelijk is

Al sinds de Romeinen worden woningen in Nederland gebouwd waarbij geprobeerd wordt om vochtproblemen te voorkomen en/of op te lossen. Nog steeds is het voor architecten en aannemers een grote uitdaging om een woning te bouwen die tientallen jaren droog zal blijven. Water in al zijn vormen is en blijft risicovol voor gebouwen.

Waarom vocht schadelijk is

Water heeft enkele eigenschappen waardoor het schadelijk is voor gebouwen:

- water en waterdamp
- water als transportmiddel
- water als bindmiddel en oplosmiddel
- capillaire werking

Hieronder worden deze eigenschappen behandeld.

vocht in muur

Door vocht wordt gehele muur aangetast.

Water en waterdamp en hun vernietigende werking

De meest voorkomende schade in gebouwen wordt veroorzaakt door water en waterdamp. Door natuurkundige processen (o.a. temperatuurwijzigingen e.d.) verandert water in waterdamp en visa versa. Het effect hiervan is dat water een bijna ongrijpbaar fenomeen is in gebouwen. Het kan simpelweg in de vorm van waterdamp via gesteente migreren naar andere ruimtes en daar middels afkoeling weer condenseren en veranderen in water.

Een ieder kent wel het gegeven dat de oorzaak van een lekkage moeilijk te traceren is door de eigenschappen van water en waterdamp.

Water als transportmiddel

In water bevinden zich allerlei bacteriƫn, schimmels, zouten en opgeloste gassen. Door van de ene toestand (bijv. water) naar een andere te gaan (waterdamp) komen bijvoorbeeld bepaalde gassen vrij, maar worden ook zouten getransporteerd en sporen van schimmels afgezet.

Water als bindmiddel en oplosmiddel

Water is ook een bindmiddel voor bijvoorbeeld cement en beton, maar tegelijkertijd lost het ook stoffen op.

Capillaire werking

Door de zuigende werking van gesteentes, mortels, isolatiemiddelen, hout e.d. verspreid water zich door de gehele constructie. En indien bijvoorbeeld vocht in een buitenmuur bevriest, dan zal het water uitzetten de constructie scheuren.

Schade boven de grond: krimp en uitzetting

scheur in muur

Door weersinvloeden staan gevelmetselwerk, dak en kozijnen continu onder invloed van wisselende vochgehaltes en wisselende temperaturen en de wisselwerking van nat worden en opdrogen. De materialen van de woningen zetten daardoor op continu basis uit en krimpen weer in, waardoor scheurvorming ontstaat waardoor water en waterdamp kans zien de constructie binnen te dringen. Door vorst zet het water weer uit en worden de scheuren groter.

Vochtig metselwerk is daarnaast een uitstekende voedingsbodem voor mossen en algen. Indien het vocht doorslaat zullen uiteindelijk de binnenmuren aangetast worden met alle gevolgen van dien (vochtige muren, pleisterwerk gaat kapot, vochtigheidsgehalte in woning wordt heel hoog, schimmel en ongedierte ontstaan etc.). Lees hier meer over vocht en schade.

Schade onder grond : opstijgende vochtigheid

Door het binnendringen van vocht via funderingen en de kruipruimte krijgt opstijgend vocht c.q. optrekkend vocht een kans. De schade hierdoor kan ook enorm zijn. Voor verdere informatie over de gevolgen van vochtproblemen klikt u hier.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit