Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Vocht in bouwstoffen

Veel bouwstoffen bevatten een relatieve grote hoeveelheid vocht, ook natuurlijke materialen als hout bevatten bijvoorbeeld gemiddeld nog 20 % vocht, aangezien ze hydrofobisch zijn, dat wil zeggen, ze reageren op de vochtigheid in de directe omgeving en wisselen daarmee vocht uit. In vochtige omstandigheden nemen ze vocht op, in droge omstandigheden geven ze vocht af.

Water als bindmiddel

Voor het binden van cementmortel wordt water gebruikt. Dat betekent dat er in cement en in vele andere uitgeharde stoffen altijd een bepaalde mate van vocht aanwezig is. Dit verklaart ook de noodzaak om na realisatie van nieuwbouw de onderdelen goed te laten drogen. Het kan gemakkelijk 2 jaar duren voordat al het vocht uit gestorte betonvloeren is verdwenen.

Vocht in bouwstoffen

bouwvocht

Water wordt veelal toegepast als bindmiddel in bouwstoffen

Bij nieuwbouw goed drogen en beluchten

Goede beluchting is een essentieel onderdeel om na ingebruikname van de woning de bouwmaterialen de kans te geven goed te drogen. Het afdekken van deze materialen met bijvoorbeeld kunststoffen betekent dat het vocht niet kan verdampen; ook het gebruik van vochtdoorlatende verf en dergelijke is van belang aangezien het vocht anders niet uit de bouwstoffen kan.

scheur in muur

Te snel bouwen en drogen : scheurvorming

Te snel drogen middels speciale drogingapparatuur is echter meestal niet verstandig. Door het versneld laten verdampen van vocht krijgt het cement en beton niet de kans om goed uit te harden en kan scheurvorming ontstaan. Ook het versneld storten van funderingen heeft vaak tot gevolg dat naden niet goed aansluiten en er hierdoor een te vochtige kruipruimte zal ontstaan.

Natte bouwstoffen zorgen ook voor zoutuitslag

Indien er (te)veel vocht in de bouwstoffen zit, zoals bijvoorbeeld in de cementmortel dan kan dat zoutuitslag of kalkuitslag ten gevolge hebben, die ontsierende witte muursluiers. Dit komt doordat het vocht zouten oplost en bij verdamping dit weer aan de oppervlakte afgeeft, waardoor witte sluiers ontstaan. Het is belangrijk in ieder geval materialen te laten ademenen en niet luchtdicht af te sluiten. Hierdoor zal de concentratie vocht alleen maar toenemen.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen