Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Condensatie

Wat is condensatie eigenlijk ?

enkel glas

20% van vochtproblemen ontstaat door condensatie van woonvocht zoals douchen, koken en ademen.

Condensatie is het vloeibaar worden van waterdamp. Waterdamp is in feite vochtige lucht die ontstaat door onder meer uitademen, koken, douchen etc.

Waterdamp wordt vloeibaar indien het in aanraking komt met koude oppervlaktes zoals ramen, niet-ge soleerde muren en vloeren, kan een hoge luchtvochtigheid zorgen voor veel vochtproblemen op die koude plaatsen. Doordat muren en vloeren nat worden, krijgt ook schimmel daardoor kans om te groeien.

Condens is normaal, maar wel schadelijk

hoge luchtvochtigheid

Hoge luchtvochtigheid zorgt voor veel condensatie

Condens is een volkomen normaal verschijnsel. In bijna elke badkamer en keuken vindt condensatie plaats: door het gebruik van warm water ontstaat waterdamp dat condenseert tegen bijvoorbeeld de koude spiegel. Op zich geen probleem, echter moet er wel voor gezorgd worden dat het vocht weer verdwijnt, omdat vocht op zich heel schadelijk is. Indien condens niet voorkomen kan worden, maar continu plaatsvindt zullen allerlei nadelige gevolgen optreden, zoals:

Vochtigheid in de woonruimte

Hoge luchtvochtigheid in woonruimtes is niet alleen aan het weer toe te schrijven, maar ook de mensen zelf veroorzaken veel vocht in de woning, zoals :

Lichaamsvocht

De mens geeft zelf continu vocht af aan de omgeving door bijvoorbeeld uitademing of de huid. Gemiddled komt er per persoon per dag 1 tot 1,5 liter water vrij. In een gezin van 4 personen kan dat dus oplopen tot 6 liter vocht per dag

Douchen en baden

Indien er met heet water wordt gedoucht, vormt zich in de badkamer snel overal condens, de uiten beslaan, langs de wanden stroomt het condenswater en op de vloer ontstaat ook een vochtlaag.
Drogen Indien de was in een woonruimte wordt gedroogt komt veel vocht vrij, wel drie liter of meer

Koken

Bij het koken van water voor bijvoorbeeld aardappels of eieren komen er niet alleen waterdampen vrij, maar ook olie- en vetwalmen die samen met de waterdamp op de wanden neerslaan en zo een ideale voedingsbodem voor schimmelsvormen.

Kamerplanten

Kamers met redelijk veel planten geven gemiddeld 1 liter per dag af.

condens op raam

Condensatie: vocht in huis ontmoet koud glas

Slechte ventilatie is ook een oorzaak van condens

verstopt ventilatierooster

Vochtige lucht is heel normaal en niet te vermijden. Belangrijk hierbij is dat vochtige lucht afgevoerd kan worden naar buiten ofwel er moet voldoende geventileerd worden.

Door slechte ventilatie is de luchtvochtigheid in huizen vaak hoger dan buiten aangezien het vocht niet afgevoerd wordt. De eerste stap die dan ook genomen moet worden indien men last heeft van veel condensvorming is het ventileren van die ruimte.

In die delen van de woning zoals bijvoorbeeld slaapkamers die niet verwarmd of geventileerd worden of die slecht-ge soleerd worden slaat vocht vaak neer.

Vocht in woonruimte ? Ventileren !

De overmaat aan vocht in de woonruimte moet middels ventilatie weer afgevoerd worden. Lees hier verder over correct ventileren.

hevige condensatie

Hevige condensatie boven een raam


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen