Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Scheuren in muren en vloeren repareren

betonreparatie

Door weersinvloeden staan gevelmetselwerk, dak en kozijnen continu onder invloed van wisselende vochtgehaltes en wisselende temperaturen en de wisselwerking van nat worden en opdrogen. De materialen van de woningen zetten daardoor op continu basis uit en krimpen weer in, waardoor scheurvorming ontstaat waardoor water en waterdamp kans zien de constructie binnen te dringen.

Dus door krimp en uitzetting van materialen ontstaan in de loop der tijden scheuren. Via die scheuren kan vocht in de muren en vloeren dringen met alle kwalijke gevolgen van dien (verzadiging gesteente, uitzetting bij vorst waardoor de constructie nog verder gaat scheuren etc.etc.)

Waarom u scheuren direct moet repareren

muurscheur

Scheuren in de wand of vloer afdichten

gevelrenovatie

Als vocht via scheuren in de wand of cementen of betonnen vloer binnendringt, dan dienen deze plekken direct afgedicht te worden. Afhankelijk van de afmetingen van de scheuren wordt de te hanteren methode bepaald. In ieder geval moeten middelen gebruikt worden die extreem flexibel, scheurdekkend en slagvast zijn.

Reparatiemethodes

Er zijn verschillende methodes om de scheuren te repareren, hierbij wordt gegekeken naar de omvang van de scheuren, het materiaal dat gescheurd is (bv. metselwerk of beton), de plaats van de scheuren en nog enkele andere variabelen, zoals bijvoorbeeld eventuele hydrostatische druk van het grondwater. (deze druk kan zo groot zijn dat injectering met speciale middelen noodzakelijk is.).

epoxy injectering

Uithakken scheur

verticale leiding vrijleggen

Bij scheuren in muren en vloeren is het niet voldoende om alleen de speciale dichtingskit aan te brengen; eerst dient de scheur volledig en royaal uitgehakt worden zodat de massa beter hecht en niet direct opnieuw barst of scheurt. De uitgehakte sleuf moet grondig gereinigd worden waarna een geschikte hechtgrond wordt aangebracht die eerst goed dient te drogen en uit te harden.

Meerdere lagen + afdichtingscoating

In meerdere lagen dient het afdichtingsproduct aangebracht te worden (minimaal 24 uur per laag laten drogen). Na enkele weken drogingstijd wordt een speciale afdichtende coating aangebracht. Bij grotere scheuren of gaten dient echter professionele hulp ingeroepen te worden en een betonreparatie uitgevoerd te worden, bijvoorbeeld door constructief verlijmen.

kelder waterdicht maken

Eenvoudig dichtsmeren werkt niet

Het eenvoudig dichtsmeren met een cement-of betonmengsel van een scheur werkt alleen bij heel oppervlakkige scheuren, echter bij iets grotere scheuren en ook op plaatsen als buitenmuren of kelderwanden en vloeren moet u geen enkel risico nemen. Sowieso kan het zijn dat een scheur nog niet 'uitgewerkt' is waardoor nieuw aangebrachte kit of cement weer los kan gaan zitten of kleine openingen vertoont waardoor toch weer vocht naar binnen kan. Is de scheur op zijn breedst breder dan 2 cm ? Dan adviseren wij u sowieso een professional in te schakelen. Klik hier voor meer informatie over betonreparatie.

Overzicht meest voorkomende vochtbestrijding methodes

 • vochtinspectie Opsporen vochtoorzaken
 • injecteren muur Horizontale vochtwering opties
 • coating aanbrengen Verticale vochtwering opties
 • impregneren Het impregneren van muren
 • injecteren muur Het injecteren van muren
 • reparatie beton scheur Scheuren in muren en vloeren repareren
 • bodemisolatie chips Het isoleren van de kruipruimte
 • reparatie lekkage keldervloer Het repareren van beton
 • vochtwering fundering Het afdichten van kelders
 • Het ventileren van gebouwen
 • grond versterken Het stabiliseren van grond
 • onderbreking optrekkend vocht Het onderkappen van muren
 • regen op muur Overige vochtwering methodes

Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen