Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Condens

Wat is condens ?

condens

Condens zijn kleine druppeltjes water die bijvoorbeeld op de binnenkant van een raam zitten, zowel van een woning, maar bijvoorbeeld ook in een auto. Condens ontstaat als volgt: indien water verdampt, dan wordt het waterdamp en als damp kan het water dan overal terechtkomen, zelfs door gesteente migreren.

Op een moment echter dat de waterdamp in aanraking komt met een object dat kouder is dan de omgevingslucht, dan zal het gaan condenseren ofwel overgaan van een damp naar een vloeibare vorm. Er ontstaan dan weer waterdruppels.

In een badkamer zie je vaak het verschijnsel dat het stoom van het warme water condenseert op het koude badkamerraampje of de koude spiegel.

condens op raam

Condensatie: vocht in huis ontmoet koud glas

De gevolgen van condens

Vocht heeft altijd een schadelijk gevolg op materialen, zeker indien het een langdurig verschijnsel is. Indien er veel waterdamp in een woning zit en u heeft een niet ge soleerde muur, dan zal waterdamp altijd condenseren op die koude muur die daardoor nat gaat worden met alle negatieve gevolgen van dien, zoals schimmelvorming, loslatend behang, ongezond leefklimaat etc.

Het is dus van belang condens te bestrijden, maar bovenal om de oorzaken van condens weg te nemen.

vocht in huis

Vochtige lucht condenseert op plafond en muren en biedt zo ondergrond aan schimmels.

Oorzaken van condensvorming

Het is heel normaal dat in een gemiddelde woning waterdamp c.q. vocht aanwezig is in de vorm van zogenaamd leefvocht dat ontstaat door te douchen, door te koken en door te ademen. Indien er een wat meer dan gemiddelde productie hiervan is, bijvoorbeeld tijdens het douchen of tijdens het koken of met een verjaardag dan is het normaal dat dat zichtbaar wordt in de vorm van condens op bijvoorbeeld ramen en spiegels.

Het is echter een ander verhaal indien er continu waterdamp condenseert ook al wordt er niet gekookt, gedoucht of een feestje gevierd. Het betekent namelijk dat er ergens een bron is die zorgt voor een overmatige productie van vocht, zoals bijvoorbeeld een vochtige kruipruimte of optrekkend vocht.

Om overmatige condensatie te voorkomen is het van belang dat er wordt gekeken naar oplossingen van twee kanten, namelijk het opsporen en verhelpen van de overmatige vochtproductie en het verhelpen van condensatie door zorgen voor minder koude oppervlaktes (bijvoorbeeld meer verwarmen, meer isoleren van muren etc.) en door goed te ventileren.

Het belang van ventilatie

Indien u in uw auto condens aan de binnenkant van de ramen hebt zitten, dan verdwijnt dat heel snel indien u uw airconditioning aan zet. Het verdwijnt zelfs sneller dan dat u de blower met warme lucht voluit aanzet.

Dat heeft te maken met de migraties van condens naar een koudere omgeving.

Door goed uw woning te ventileren voert u de vochtige lucht af naar de koudere buitenlucht voordat deze kan condenseren op een koud oppervlak in uw woning of bedrijfspand.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen