Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Grondstabilisatie

Wat is grondstabilisatie

stabiliseren van grond

Grondstabilisatie is het stabiliseren of verharden van een grondpakket of grondlaag door middel van bodeminjectie. De grond wordt zogezegd verzadigd met een specifiek soort injectievloeistof en vormt een verharde massa. Het gestabiliseerde of verharde grondpakket kan dienen als fundering of als grondkerende muur. In Nederland heb je allerlei soorten slappe gronden als silt, klei en veen, gelegen op 2 tot 50 meter onder het maaiveld.

Waaruit bestaat grond ?

Grond bestaat uit minerale deeltjes, gevormd door verwering van gesteentenb en organisatie deeltjes, bijv. humus of veen. Meestal zijn de gronddeeltjes kleiner dan 1 mm en vaak zijn ze korrelvormig (zand) of plaatvormig (klei). In verschillende delen van Nederland zijn verschillende grondsoorten, waarbij bijvoorbeeld het watergehalte of de korrelgroottes vari ren, de zuurgraad varieert en er ook afwijkingen zijn op het gebied van organisch materiaal zoals bloemen en planten.

Injecties op verschillende dieptes

tekening groutinjectie

Door het injecteren van een verhard grondpakket wordt de fundering ondersteund.

Injecties worden op verschillende dieptes uitgevoerd, afhankelijk van welke grondlaag men wil behandelen. Er wordt dan gebruik gemaakt van speciale boorunits.

Overige stoffen en hulpstoffen

Hoewel het milieuvriendelijke grout een belangrijke basis is van grondstabilisatie wordt een scala aan andere stoffen ook ge njecteerd zoals bijvoorbeeld waterglas. De keuze van de injectievloeistoffen is volledig afhankelijk van de grondsoorten, vereiste hardheid, draagkracht, diepte en doelstelling. Injectievloeistoffen kunnen zowel hard als flexibel zijn (na droging/uitharding).

Mogelijke doelstelling grondstabilisatie

 • versterken en verstijven van grond voor bv. ophogingen, keermuren en funderingen voor gebouwen en kunstwerken

 • het beheersen van verkeerstrillingen, stabiliseren dijken e.d.

 • het verlengen van funderingen van gebouwen om de grond ernaast weg te kunnen graven

 • het injecteren van grond achter uit elkaar gelopen damwanden

 • het injecteren van holle ruimtes in bijvoorbeeld kademuren

 • het injecteren van een waterdichte laag in een bouwput (bodemafsluiting)

 • tegengaan van verzakking bij een woning, een weg of een vloer

Maximaal 2 tot 2,5 meter doorsnede

Het nieuwe verharde grondpakket kan een bol of een kolom zijn met een diameter van maximaal 2 tot 2,5 meter. Indien deze overlappend aangebracht worden kan zo een horizontale laag gevormd worden.

Voordelen grond injecteren

 • de ruimte wordt optimaal gebruikt. Er kan straks langs de fundering worden afgegeven, zoals naast de woning als onder de woning

 • de werkzaamheden worden zo goed als trillingsvrij uitgevoerd

 • het injecteren kan op plaatsen gebeuren waar anderen niet bij kunnen komen zoals bijvoorbeeld bij het plaatsen van damwanden of het boren van groutpalen.

Grondstabilisatie en injectieplan

Grondstabilisatie middels injectering is vakwerk en moet zorgvuldig gebeuren. Onderzoek en kennis van de bodemgesteldheid is een absolute must. De samenwerkingspartners van Devochtbestrijder.nl maken voor u een injectieplan op maat om zo tot de gewenste resultaten te komen.

Overzicht meest voorkomende vochtbestrijding methodes

 • vochtinspectie Opsporen vochtoorzaken
 • injecteren muur Horizontale vochtwering opties
 • coating aanbrengen Verticale vochtwering opties
 • impregneren Het impregneren van muren
 • injecteren muur Het injecteren van muren
 • reparatie beton scheur Scheuren in muren en vloeren repareren
 • bodemisolatie chips Het isoleren van de kruipruimte
 • reparatie lekkage keldervloer Het repareren van beton
 • vochtwering fundering Het afdichten van kelders
 • Het ventileren van gebouwen
 • grond versterken Het stabiliseren van grond
 • onderbreking optrekkend vocht Het onderkappen van muren
 • regen op muur Overige vochtwering methodes

Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen