Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Horizontale vochtwering of vochtisolatie

Wat is horizontale vochtisolatie of vochtwering

muren injecteren

Horizontale vochtisolatie is een systeem dat geplaatst wordt in muren om te verhinderen dat vocht in de muren opwaarts kan trekken. Zoals we hebben kunnen lezen is optrekkend vocht zeer schadelijk voor een woning en het moet derhalve bestreden worden.

Horizontale vochtwering tegen optrekkend vocht

injectering vochtige muur

Injecteren vloeistof in muur om horizontaal vochtwerend scherm te vormen.

Verplichte horizontale vochtisolatie bij nieuwbouw

De hedendaagse bouwvoorschriften vereisen dat alle nieuwbouw voorzien moet worden van horizontale en verticale vochtisolatie die het binnendringen van vocht in het metselwerk moeten verhinderen en verminderen.

Mechanische en Chemische horizontale vochtwering

Er kunnen grofweg een tweetal systemen worden onderscheiden op het gebied van horizontale vochtwering: mechanische en chemische systemen:

Mechanische vochtwering

De basis van mechanische vochtwering is het horizontaal doorzagen van de muur en dat er in de zaagopening/snede een isolerende laag wordt aangebracht van bijvoorbeeld kunststoffolie of bitumen. Die folie moet het optrekkend vocht onderbreken.Bij ouder metselwerk is dit vaak een probleem omdat het mortelwerk vaak al is aangetast door optrekkend vocht en het zagen in een dergelijke manier kan tot instortingsgevaar leiden. Een andere mechanische vochtwering methode is het slaan van metalen platen in de muur met behulp van perslucht.

spouwmuur

Onderkappen van muren ofwel het aanbrengen van een fysieke blokkade om vocht te verhinderen op te stijgen.

Andere mechanische vochtwering methodes

Zogenaamde herstelprocedures zijn ook vormen van mechanische vochtwering: deze worden achteraf aangebracht, bij reeds bestaande en vaak aangetaste constructies. U kunt dan denken aan het vervangen van de muur, het uithakken van voegen en het persen van vochtwerende materialen in de sleuven of er worden boorgaten gemaakt waarin beton wordt gestort.

Nadelen mechanische horizontale vochtwering:

 • er moet aan twee zijden worden gewerkt waardoor aan twee kanten van de muur schade ontstaat

 • de werkzaamheden zijn zeer arbeidsintensief en daardoor kostbaar

 • indien de vochtwering schuin of verticaal moet lopen, dan is de mechanische methode niet geschikt

Chemische vochtwering

Bij deze moderne methode wordt op ieder noodzakelijk niveau een chemische vloeistof in muren aangebracht middels het injecteren van bepaalde vloeistoffen in de muur. Hier kunt u uitgebreid lezen over het injecteren van muren en vloeren.

Overzicht meest voorkomende vochtbestrijding methodes

 • vochtinspectie Opsporen vochtoorzaken
 • injecteren muur Horizontale vochtwering opties
 • coating aanbrengen Verticale vochtwering opties
 • impregneren Het impregneren van muren
 • injecteren muur Het injecteren van muren
 • reparatie beton scheur Scheuren in muren en vloeren repareren
 • bodemisolatie chips Het isoleren van de kruipruimte
 • reparatie lekkage keldervloer Het repareren van beton
 • vochtwering fundering Het afdichten van kelders
 • Het ventileren van gebouwen
 • grond versterken Het stabiliseren van grond
 • onderbreking optrekkend vocht Het onderkappen van muren
 • regen op muur Overige vochtwering methodes

Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen