Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Soorten ventilatie

Verderop behandelen we de zogenaamde geforceerde ventilatie ofwel mechanische ventilatie. Nu kijken we naar de natuurlijke ventilatiemogelijkheden die een eigenaar heeft om zijn of haar eigen woning te ventileren. We maken daarbij onderscheid tussen doortochten en luchten.

Wat is doortochten ?

Bij doortochten staan de tegenoverliggende ramen en/of deuren geopend.

Wat is luchten ?

Bij luchten dringt de frisse lucht maar aan één zijde van het vertrek binnen, bijvoorbeeld door een geopend raam of geopende deur. Als vuistregel geldt dat luchten twee tot driemaal zo lang duurt als doortochten, voordat de lucht in het vertrek geheel vervangen is. Als ramen op een kier staan moeten ze dus langer openblijven voordat de lucht geheel verangen is. In het koude jaargetijde leidt dat eroe dat de wanden rondom het raam sterk afkoelen. Om snel te ventileren kan met het beste alle ramen en deuren wijd openzetten - inclusief de buitendeur. Afhankelijk van het temperatuurverschil tussen binnen en buiten duurt het dan maar een paar minuten totdat de lucht in het gehele huis volledig is ververst (bron: Vocht in huis, voorkomen, herkennen, bestrijden, T. Pehle).

Indien het buiten echter warmer is dan binnen, dan moet er minimaal geventileerd worden aangezien dan nog vochtigere lucht naar binnen zal stromen.

Tijden doortochten en luchten

Soort ventilatie

Stand van ramen en deuren

Ventilatietijd

Doortochten

Venster(s) en tegenoverliggend(e) venster(s) deur(en) geheel open

1 - 5 minuten

Doortochten

Venster(s) op een kier, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) open

15 - 30 minuten

Luchten

Venster(s) geheel open, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) dicht

5 - 10 minuten

Luchten

Venster(s) half open, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) dicht

10 - 15 minuten

Luchten

Venster(s) op een kier, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) dicht

30 - 60 minuten

Mechanische ventilatie

In principe wordt elke nieuwbouwwoning voorzien van de zogenaamde mechnische ventilatie : een door electriciteit aangedreven ventilator die zorgt voor een geforceerde continu afvoer van lucht in de woning. Veelal zijn er op elke verdiepingen meerdere aansluitingen in het plafond gemaakt, zoals bij de keuken, het toilet en de badkamer, allen bedoelt om zowel vochtige als vieze lucht af te voeren. Probleem is echter dat mechanische ventilatie in de loop der jaren minder gaat functioneren en vies van binnen wordt (stof, huismijt e.d.) en veelal onvoldoende afvoert. Zelf ventileren middels verse lucht toevoer en vochtige luchtafvoer via ramen, deuren en ventilatieroosters is een must.

Air-conditioning

Air conditioning is ook een vorm van geforceerd ventileren. Ditmaal wordt warme lucht uit de ruimte verwijderd en vervangen door koude lucht. Het bijzondere aan de airco is dat door de koude van het apparaat het vocht daarnaar toe zal trekken en net als bij de airconditioning in een auto zullen beslagen ramen dan ontdaan worden van het condens. Een veelgehoorde klacht bij airconditioning is echter dat men de luchtwisselingen en 'geur' van de koude lucht minder prettig vindt.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen