Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Natte kelder

Natte kelders vaak door constructiefouten

voeglekkage

Lekkage op de muur/vloeraansluiting

Veel woningeigenaren denken dat vochtige of natte kelders ontstaan door een te hoog grondwater-niveau in de omgeving van het bouwwerk. Het komt meestal door het oppervlaktewater ofwel het regenwater dat op een dusdanig hoog niveau tegen de fundering aandrukt dat het over de vochtwerende verticale voorzieningen komt en zodoende de kelder volstroomt. Kenmerkend voor oppervlaktewater is dat insijpelingen en plassen water in de kelder alleen in bepaalde jaargetijden voorkomen

Mogelijke oorzaken kelderlekkages:

  • slechte conditie van het materiaal (bijvoorbeeld door ouderdom)

  • verhoogde grondwaterdruk

  • hoge grondwaterstand (boven de verticale vochtisolatie)

  • poreusheid van kelderwanden (bijvoorbeeld door verkeerd materiaal bij de bouw)

  • slechte pleisterlagen

  • lekkende doorvoeren

  • slechte aansluitingen

  • slechte ventilatie

  • etc.

Veel zwakke punten bij constructie en bouw kelders

Ernstige constructiefouten bij de bouw van de kelders op het gebied van afdichting van de kelderwanden om het binnendringen van grondwater tegen te gaan komen veel voor. Bij de realisering van een kelderruimte dient men zorgvuldig te werken. Door het ontbreken van kennis en haast bij de bouw ontstaan veel zwakke punten die voor vochtoverlast kunnen zorgen.

reguliere betonnen kelder vochtwering

Kelderbouw zonder vochtwering (vooralsnog)

Voorbeeld van juiste vochtwering buitenzijde kelder

Schade aan kelder en goederen

Een lekke kelder heeft een negatief effect op zowel de constructie van het huis als het leefklimaat. Door een combinatie van condensering en optrekkend vocht zal ook de rest van de woning vochtig worden. Goederen die in de kelder zijn opgeslagen zullen (zwaar) aangetast worden. Fietsen zullen gaan roesten, houten tuinstoelen zullen gaan rotten. Schimmels en ongedierte zullen ontstaan en zich gaan verspreiden door het gehele huis. Een vochtige kelder moet absoluut aangepakt worden !

Lekke kelder is slecht voor uw woningwaarde

pompput

Bij aankooptaxaties wordt scherp gelet op vochtproblemen en vochtschades. Indien men een vochtige of bijzonder natte kelder aantreft, dan zal u dat minimaal € 10.000 aan waardeverlies gaan kosten ! Daarnaast zullen geur en bedompt leefklimaat (gevolgen van een natte kelder) van invloed zijn op de indruk die men van uw woning heeft.

Droge kelder isoleert ook

Een droge kelder heeft eigenlijk hetzelfde effect als een droge kruipruimte: in plaats van vochtige lucht af te geven dient het al een droge buffer tussen de vochtige en koude grond en heeft het daardoor een isolerende werking.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit