Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Belang van juiste vochtigheidsgraad

Relatieve vochtigheid van 60 tot 90 %

In ons buitenklimaat varieert de relatieve vochtigheid van 60 % tot 90 %. Bij een vochtigheidsgraad die lager is dan 60 % ervaren mensen een onaangenaam gevoel van droogte, maar een vochtigheidsgraad boven de 85 % a 90 % veroorzaakt (bij een enigszins hoge temperatuur) een gevoel van benauwdheid. Een mens voelt zich dus het beste bij een vochtigheidsgraad boven de 60 en onder de 85 %.

Vochtigheidsgraad heeft grote invloed

ziektekiemen

Te droge of te vochtige lucht : slecht leefklimaat

Standaard binnenklimaat is ongeschikt

slechte lucht kantoor

Sick building syndroom door onvoldoende verversing

De vochtigheidsgraad in gebouwen ofwel het binnenklimaat wordt sterk be nvloed door de vochtproduktie van de mens zelf. In ruststand wordt door een volwassene 50 tot 60 gram vocht (waterdamp) per uur afgescheiden, het heeft een vochtgehalte van 100 %. Bij lichte arbeid stijgt dat tot 130 gram per uur, bij zware arbeid met transpiratie zelfs tot 1000 gram per uur. Indien men geruime tijd in een afgesloten ruimte ademt wordt de lucht veranderd en ongeschikt. De lucht moet dan ververst worden.

Verversing van lucht is noodzakelijk

De (te) vochtige lucht in een gebouw moet ververst worden middels bijvoorbeeld ventilatie. In kantoorpanden maakt men gebruik van airconditioningsystemen om de lucht te verversen, maar door verkeerde montage en het niet reinigen of onderhouden van het systeem werkt dit vaak niet 100 % en houdt men last van misselijkheid, hoofdpijn, droge huid e.d. (het zogenaamde Sick Building Syndroom).

Vochtigheid is gevaarlijk

Zeer vochtige lucht kan vergiftiging veroorzaken doordat bij bepaalde soorten verf en behangpapier door toedoen van vochtigheid giftige stoffen oplossen en die door mensen weer ingeademd worden of neerslaan op voedsel en drinken.

Met name schade voor hart- en longpatiënten

Een te groot vochtigheidsgehalte kan zeer schadelijk zijn voor onder andere hartpati nten en longpati nten of mensen met andere aandoeningen van de lucht- en ademhalingswegen.

insecten eieren

Kruipruimte: broedplaats voor insecten


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen