Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Hygroscopische vochtigheid

Wat is hygroscopische vochtigheid ?

In simpele termen betekent het dat materialen de eigenschappen bezitten dat ze vocht aantrekken en wel op een dusdanig sterke manier dat waterdamp vloeibaar wordt gemaakt zodat er daadwerkelijk waterdruppels ontstaan. Zouten in bakstenen zijn bijvoorbeeld sterk hygroscopisch. Dit betekent eigenlijk dat bepaalde materialen als een soort vochtvreters werken: net als het granulat in vochtvreters onttrekken ze vocht aan de lucht en bij verzadiging staan ze dat weer af als vloeistof.

Een ieder weet : hout werkt !

U hebt het ongetwijfeld zelf wel eens ondervonden: houten vloeren of parket of zelfs de houten deur van uw schuur: met het wisselen van de jaargetijden (en dus wisselingen van temperatuur en vochtgehaltes) gaat de vloer opbollen of gaat de deur klemmen. Dit komt omdat hout sterk hygroscopisch is. En dit zal ook zo blijven, ongeacht de leeftijd van de woning.

Vocht tast zonder uitzondering alles aan

Vocht tast zonder uitzondering alles aan

Hout is sterk hygroscopisch

In nieuwbouw, maar voornamelijk in oudere woningen is de toepassing van houten constructiedelen nog gemeengoed. Dragende delen in vloeren zijn van hout, de begane grond is gebouwd op houten balken die zelf weer rusten op cementen of zelfs gemetselde muren. Trappen die van hout zijn, het dakwerk dat van hout is, kozijnen en deuren die van hout zijn; kortom in oudere woningen kom je veel hout tegen.

Nu heeft hout de eigenschap dat het sterk hygroscopisch is en dat door deze uitwisseling gemiddelde houtsoorten die niet blootstaan aan de weerselementen een vochtgehalte hebben van circa 20 tot 25 %. Daarnaast beweegt water zich eenvoudig door hout heen vanwege de open structuur.

Hoe vochtiger het hout wordt, hoe meer het uit zal zetten en hoe droger het vocht wordt, hoe meer het zal krimpen. Hardhout of zwaar hout zal meer opzwellen omdat bij lichtere houtsoorten de zwelling zich naar de grotere holle ruimtes begeven.

Voorbeelden

  • wijziging van 1 % vochtgehalte bij dennenhout, grenenhout en eikenhout 0,4 % volumeverandering

  • wijziging van 1 % vochtgehalte bij beukenhout 0,6 % volumeverandering

  • wijziging van 1 % vochtgehalte bij teakhout 0,3 % volumeverandering

Hout en vocht gaan niet samen

schimmelcultuur

Schimmelvorming op rottend hout


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit