Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Doorvoer lekkage

doorvoer lekkage

Zowel in kelders als kruipruimtes worden vaak openingen gemaakt van binnen naar buiten om liggend leidingwerk als een riolering, een gasleiding, electriciteit, waterleiding en telefoniekabels .e.d. door te voeren van binnen naar buiten en visa versa.

We spreken dan van een zogenaamde doorvoer. Veelal zit deze doorvoer op een diepte van circa 60 tot 100 cm onder maaiveld, in veel gevallen net op of onder de grondwatergrens.

Gebrekkige afdichting doorvoeren

lekkage doorvoer

Voorbeeld van doorvoer riolering door keldermuur

Op het moment dat leidingwerk e.d. door de keldermuur naar buiten wordt geleid dan maakt men vaak een niet-waterdichte afdichting van de ruimte rondom het leidingwerk. Zeker indien dit op een moment gebeurt bij bijvoorbeeld een lage grondwaterstand. Hierdoor lijkt de afdichting van de doorvoer bedriegelijk droog en solide. Echter op het moment dat de grondwaterstand enkele centimeters gaat stijgen in verband met grote regenval, dan kan het zomaar gebeuren dat het water eenvoudigweg via de gebrekkige afdichting de kelder inloopt. Het zal niet voor het eerst zijn dat men een dergelijke doorvoer afdicht met het ongeschikte PUR-schuim.

buitenbescherming doorvoer

Verticale waterafstotende coating bij doorvoer riool

Afbreken uitgaande riolering

Niet alleen de kwaliteit van de afdichting van de doorvoer is relevant, maar ook de wetenschap dat de meeste grond in Nederland in de loop der jaren verzakt. Schiedam is een mooi voorbeeld van grondverzakkingen. In nieuwbouwwijken in Schiedam moeten met grote regelmaat ophogingen plaatsvinden omdat een grondverzakking van gemiddeld 20 tot 50 cm in slechts 1 jaar daar regelmatig voorkomen.

Het probleem wat zich met leidingwerk dan gaat voordoen is het volgende : leidingwerk dat via de muur van de kelder of via de fundering doorgevoerd wordt naar buiten zal zowel binnen als in de fundering op hetzelfde niveau blijven c.q. niet verzakken omdat een fundering of kelder meestal onderheid is. Echter door de combinatie van het verzakken van grond en daardoor het verzakken van daarin liggende leidingwerk en rioleringen komt het heel veel voor dat leidingwerk of rioleringen afscheuren aan de gevel. Door de spanning die op het systeem komt te staan zal bij het afscheuren ook de afdichting rondom de afvoer beschadigen. Daarnaast is een kapot en open riool natuurlijk een relatief gemakkelijke verbinding voor vocht om naar binnen te komen.

afgescheurde flexriolering

Bij de fundering afgescheurde buitenriolering

Afgescheurde riolering in kruipruimte : een ramp

Door het afscheuren van een riolering net buiten de gevel raakt ook de doorvoer beschadigd waardoor vocht naar binnen kan komen. Echter indien een riolering ook een open verbinding krijgt binnen in de woning dan heeft u een groot probleem. U kunt dan denken aan een kruipruimte of kelder waarin vrijelijk de afvalstoffen van het rioleringssysteem kunnen stromen. Soms duurt het weken (met name bij kruipruimtes) voordat men door heeft wat er gebeurt. In een dergelijk geval is het leeg laten zuigen en schoon laten maken van de kruipruimte een must (in combinatie met nieuw schoon zand) om ziektes en ongedierte .e.d te voorkomen, en dan hebben we het nog niet over de forse stankoverlast.

lekkage riool

Lekkend riool in kruipruimte: groot probleem !

Redelijke oplossing: flexibel leidingwerk

Een goede oplossing om het effect van het verzakken van de grond tegen te gaan is het gebruik van flexibel leidingwerk, zowel voor rioleringen als voor gas en waterleidingen. Men heeft dan een marge van circa 50 cm verzakking die men op kan vangen, wat in grote delen van Nederland voldoende is om 40 jaar zonder problemen te zitten.

flexibele doorvoer

Correct gebruik van flexibele leidingen

Vochtwerende reparatie en herstel doorvoer

Door gebruikmaking van de juiste injecteertechnieken in combinatie met betonreparatie kunnen doorvoeren volledig 100 % waterdicht worden gemaakt.

Lees hier meer over het afdichten van kelders.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen