Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Overige vochtwering methodes

Afhankelijk van de situatie kan het zinvol zijn een drainaige rondom de woning aan te (laten) leggen die ervoor zorg moet dragen dat met name het hemelwater dat via het dak vlak naast de woning terecht komt op een vlotte en gemakkelijke manier via de drainage afgevoerd kan worden. Indien een drainage diep ligt(net op of onder grondwaterniveau) dan is het wel noodzakelijk om ook een pompput en pomp te laten plaatsen om zo het overtollige water weg te pompen, aangezien een situatie van natuurlijk verval dan niet mogelijk is.

Drainage

drainage

Een andere methode om niet pal naast de fundering enorme hoeveelheden water te laten terechtkomen is het afkitten van de tegelvloeren en terrassen rondom het huis met een elastische kit.

De verbinding komt dan tussen de verticale buitenmuur en de horizontale tegelvloer. U dient wel rekening te houden met een bepaalde ruime elasticiteit van het produkt aangezien in Nederland grond verzakt en de woningen onderheid zijn waardoor deze niet zakken. Hierdoor zal - afhankelijk van de snelheid waarmee de grond rondom uw woning zakt - uw terras om de zoveel jaren opgehoogd moeten worden en de kitverbindingen vernieuwd moeten worden.

Drainage

pand en water

Bouwstoffen zijn isolerend bedoeld

In de afgelopen tientallen jaren heeft men bouwstoffen vaak enigs poreuze eigenschappen gegeven (zeer kleine holle ruimtes) zodat hierin lucht kan bestaan. Lucht heeft een warmte-isolerende werking. Indien een muur met poreuze bakstenen echter vochtig wordt, dan verliest het de isolerende werking. Vochtwering is daarom essentieel, zeker in gedachten nemende dat een extra droge muur nog meer warmte-isolatie geeft. Ter indicatie: wanneer gevelmetselwerk maar 4 tot 6 % water bevat wordt de warmte-isolatie afhankelijk van de bouwstof tot het dubbele verhoogd, soms zelfs nog meer.

Afkitten terrassen en tegelvloeren

naden afkitten

Tijden doortochten en luchten

Soort ventilatie

Stand van ramen en deuren

Ventilatietijd

Doortochten

Venster(s) en tegenoverliggend(e) venster(s) deur(en) geheel open

1 - 5 minuten

Doortochten

Venster(s) op een kier, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) open

15 - 30 minuten

Luchten

Venster(s) geheel open, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) dicht

5 - 10 minuten

Luchten

Venster(s) half open, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) dicht

10 - 15 minuten

Luchten

Venster(s) op een kier, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) dicht

30 - 60 minuten

Overzicht meest voorkomende vochtbestrijding methodes

 • vochtinspectie Opsporen vochtoorzaken
 • injecteren muur Horizontale vochtwering opties
 • coating aanbrengen Verticale vochtwering opties
 • impregneren Het impregneren van muren
 • injecteren muur Het injecteren van muren
 • reparatie beton scheur Scheuren in muren en vloeren repareren
 • bodemisolatie chips Het isoleren van de kruipruimte
 • reparatie lekkage keldervloer Het repareren van beton
 • vochtwering fundering Het afdichten van kelders
 • Het ventileren van gebouwen
 • grond versterken Het stabiliseren van grond
 • onderbreking optrekkend vocht Het onderkappen van muren
 • regen op muur Overige vochtwering methodes

Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen