Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Isolatie is niet altijd goed tegen vochtproblemen

Isolatiemateriaal absorbeert vocht

Door de meestal open structuur (open pori n) van isolatiemateriaal zijn ze heel gevoelig voor vocht. Indien isolatiemateriaal in aanraking komt met vocht zal het onmiddellijk vocht opnemen en verliest het de isolerende werking. Echter isolatiemateriaal in combinatie met vocht is een uitstekende groeibodem voor schimmel !

vocht en isolatie

Isolatie en vocht moeilijke combinatie

Isolatie = energiebesparing (toch ?)

In de afgelopen tientallen jaren is er een grote focus ontstaan op energiebesparing en daardoor op het isoleren van woningen en andere gebouwen om zo min mogelijk energie en warmte te verliezen.

Met name in nieuwbouw

Van overheidswege zijn er grote aanpassingen geweest in het Bouwbesluit, met name op het gebied van het isoleren van woningen.

Energielabel is ook zo'n voorbeeld

Het energielabel voor gebouwen geeft informatie over de energiezuinigheid en over de mogelijkheden om deze te verbeteren. Bij labelklasse G zijn er veel mogelijkheden, bij A weinig. Een erkende (gecertificeerde) adviseur kan een energielabel opstellen. Het energielabel is tien jaar geldig vanaf de opnamedatum. Door zowel subsidies als verplichtingen in te stellen stimuleert de overheid sterk het toepassen van isolatie en wordt zo energie bezuinigd en kosten bespaard en het milieu verbeterd.

Nationale kierenjacht

Berucht is echter het mogelijke effect van de ' nationale kierenjacht' op het binnenmilieu. Daardoor wordt het snel te vochtig in ' potdichte' woningen. Een dankbaar klimaat voor schimmels. De bewoner krijgt dan het advies meer te ventileren; dit is echter een handeling die in strijd is met maatregelen en adviezen om energie te besparen.

Schimmels ook in relatief droge situaties

Uit onderzoek is gebleken dat bij een kortstondige waterdampproduktie, mogelijk in samenhang met vochtverwerving in het materiaal, aanleiding geven tot de groei van schimmels in het binnenmilieu

vocht in huis

Vochtige lucht condenseert op plafond en muren en biedt zo ondergrond aan schimmels.

Goed ventileren is noodzakelijk

ventileren vochtige woning

Vochtige lucht moet afgevoerd worden en door frisse lucht ververst worden. Dit gebeurt middels ventilatie in een gemiddelde woning. Een voorbeeld hiervan zijn ventilatieroostertjes die in de ramen zitten. Meer over ventileren lees u hier.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen