Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Opsporen van de vochtoorzaken

Een grondige benadering is essentieel

vochtigheidspercentage

Vochtproblemen die ontstaan worden vaak veroorzaakt door een combinatie van problemen. Uit onderzoek dat in Duitsland is verricht is gebleken dat maar liefst 51 % van alle vochtproblemen in gebouwen veroorzaakt wordt door fouten tijdens de bouw. Het gaat dan om :

- fouten door te vlug bouwen

- constructie fouten

- slordige afwerking

- verkeerde of goedkope bouwmaterialen

Overige oorzaken

Bij overige oorzaken kunt u denken aan beschadigde buitenmuren die lekkages doorlaten, lekke funderingen waardoor er vochtoverlast in de kruipruimte ontstaat, lekkages door kapotte daken en natuurlijk een scala aan oorzaken waardoor koude en vocht hun kans krijgen, zoals slechte isolering of foutieve isolatie.

Hoe kun je vochtoorzaken opsporen ?

vochtigheidsgraad meten

Het opsporen van vocht is een combinatie van onderzoek en testen waarbij enerzijds gezocht wordt naar de bron van het vocht en anderzijds voor de hand liggende oorzaken uitgesloten proberen te worden.

Er wordt gebruik gemaakt van gevoelige apparatuur zoals vochtmeters en infrarood meters. Door het spoelen van de afvoer en het leidingwerk met heet water kan door middel van infrarood detectie bepaalde afwijkingen worden waargenomen.

Onderdelen onderzoek

 • checklist die per woning afgewerkt wordt

 • organoleptisch onderzoek

 • vochtmeting in het huis

 • uitvoeren van diverse testen

Wat is een organoleptisch onderzoek

inspecteur woning

Een organoleptisch onderzoek is een onderzoek met behulp van de relevante zintuigen zoals zicht, geur en voelen, oftewel kijken, ruiken en bevoelen van mogelijke vochtbronnen die vochtproblemen en overlast veroorzaken. Een dergelijk onderzoek is een standaard onderdeel bij het opsporen van vochtoorzaken. Kennis en ervaring spelen hierbij een hele belangrijke rol.

Vaak zijn er meerdere oorzaken

tegels verwijderen

Zoals eerder gemeld is uit onderzoek gebleken dat meer dan de helft van de vochtoorzaken terug te voeren valt op fouten die tijdens de bouw zijn gemaakt. Vaak gaat het dan niet om 1 fout, maar om een serie van soortgelijke fouten. Ook is het zo dat bij oudere huizen de onderhoudsfactor sterk mee gaat spelen. Logischerwijs is het te verwachten dat bij een woning van 75 jaar oud het metselwerk op meerdere plaatsen aangetast zal zijn, maar dat ook de fundering wellicht poreus is geworden (waardoor optrekkend vocht een grote kans krijgt) en ook is de isolatiewaarde bij deze woningen vaak heel slecht.

Plan van aanpak

vochtmeting

Metingen zijn belangrijk bij het onderzoek

Op basis van het onderzoek van het vochtwering of vochtbestrijdingsbedrijf wordt een plan van aanpak gemaakt waarin meestal een combinatie van maatregelen wordt geadviseerd. Na de uitvoering van deze maatregelen kan er na enkele weken of maanden ge valueerd worden en kan een tweede controle-onderzoek en metingen uitgevoerd worden om te kijken of de maatregelen voldoende effect sorteren. Op deze manier wort stap voor stap elke oorzaak van vochtproblemen in de woning ge limineerd.

Overzicht meest voorkomende vochtbestrijding methodes

 • Opsporen vochtoorzaken Opsporen vochtoorzaken
 • Horizontale vochtwering opties Horizontale vochtwering opties
 • Verticale vochtwering opties Verticale vochtwering opties
 • Het impregneren van muren Het impregneren van muren
 • Het injecteren van muren Het injecteren van muren
 • Scheuren in muren en vloeren repareren Scheuren in muren en vloeren repareren
 • Het isoleren van de kruipruimte Het isoleren van de kruipruimte
 • Het repareren van beton Het repareren van beton
 • Het afdichten van kelders Het afdichten van kelders
 • Het ventileren van gebouwen Het ventileren van gebouwen
 • Het stabiliseren van grond Het stabiliseren van grond
 • Het onderkappen van muren Het onderkappen van muren
 • Overige vochtwering methodes Overige vochtwering methodes

Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit