Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE
Schimmel onder vensterbank

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Vochtbestrijding

Vochtbestrijding: een totaaloplossing is nodig

natte binnenmuur

Niet altijd is direct duidelijk wat de oorzaak van het vocht is. Onderzoek is nodig om het juiste plan van aanpak te bepalen. Uit ervaring weten wij dat deze aanpak de meest effectieve én goedkoopste is.

Om vochtproblemen in een woning of bedrijfspand op te lossen is een gedegen vooronderzoek nodig. Het is niet verstandig om lukraak allerlei dingen te gaan proberen indien men niet exact de oorzaak of oorzaken weet.

Zeker door de eigenschappen van water en waterdamp hoeft op de plek waar vochtschade zich manisfesteert niet altijd ook de oorzaak gevonden worden. Een goede vochtmeting en -analyse zorgen zijn de beste aanpak. Zodra de oorzaken zijn vastgesteld kan de beste vochtbestrijdingtechniek bepaald worden.

Op deze en onderliggende pagina's worden deze vochtbestrijding en vochtwering technieken behandeld.

Overzicht meest voorkomende vochtbestrijding methodes

Voorkomen is beter dan genezen

inspecteur woning

Ten opzichte van enkele tientallen jaren geleden is de kennis over woningbouw en het gevaar van vocht veel groter geworden. In toepassing met moderne productietechnieken kan men daardoor gebouwen realiseren die beter beveiligd zijn tegen vocht. Aan de andere kant is door de snelheid van bouwen de kans op constructiefouten groter geworden waardoor vochtschade weer toeneemt.

Hoe dan ook, het is beter om tijdens de bouw reeds maatregelen te nemen zoals het plaatsen van horizontale vochtwering en het gebruik van goede isolatie en ventilatie technieken.

Vochtbestrijding = vakwerk

devochtbestrijder

Metingen zijn belangrijk bij het onderzoek

Bijna elke woning heeft problemen

Hetzij door de leeftijd van de woning, hetzij door constructiefouten: uit bijna elk onderzoek blijkt wel dat in Nederland er veel overlast is van teveel vocht in huis, met alle schadelijke gevolgen van dien:

  • Vocht tast alle bouwmaterialen aan

  • Vocht zorgt voor rotting van bouwmaterialen

  • Vocht veroorzaakt schimmel, zwamvorming en ongedierte

  • Vocht tast de gezondheid van de mens aan

  • Slecht gebouwde, vochtige woninge veroorzaken hoesten en kortademigheid.

Opsporen van de vochtoorzaken

camera inspectie vochtproblemen

Om de oorzaken van vocht te achterhalen, begint men meestal wel met het analyseren van de problemen. Stap voor stap, aan de hand van een checklist wordt er uiteindelijk een (beperkt of groot) plan van aanpak opgesteld.

Oplossen van vochtoorzaken ofwel vochtbestrijding

gevelrenovatie

Het bestrijden van de symptomen van vocht is slechts 1 kant van het verhaal. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van vochtvreters. Dat zijn echter lapmiddelen die niet de feitelijke oorzaak van het hoge vochtigheidsgehalte aanpakken. Indien de oorzaken niet opgelost worden, zal vochtoverlast blijven bestaan en het pand blijven aantasten. Hieronder ziet u de door ons toe te passen vochtbestrijdingstechnieken om de vochtoorzaken te verhelpen:


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Instellingen