Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Muren injecteren

Injecteren van muren als vochtweringsmethode

reparatie beton scheur

De exacte methode van het injecteren van muren verschilt van situatie tot situatie en moet door de professionele vakman bepaald worden. Er kan bijvoorbeeld besloten worden om alleen de binnenmuren te injecten of een combinatie van een binnen en buitenmuur.

Het injecteren van muren en wanden

injectering vochtige muur

Injecteren vloeistof in muur om horizontaal vochtwerend scherm te vormen.

Procedure injecteren muren

In de muur worden vop verspringende afstanden gaten schuin omlaag geboord (circa 2 cm doorsnede onder een hoek van 25 tot 30 graden, onderlinge afstand circa 10 tot 15 cm). Het boorstof wordt met een stofzuiger uit de gaten gezogen en in de gaten worden speciale injecteringstrechters aangebracht en worden de boorgaten met een injecteringsvloeistof gevuld.

muren injecteren

Injectering van een muur tegen optrekkend vocht

De verharde gel fungeert als vochtwerend schild

Speciale injecteringsvloeistof

De speciale injecteringsvloeistof is reukloos en niet brandbaar en is samengesteld uit diveerse kunststofcomponenten met een afdichtende en hydrofoberende werking.

Van vloeibare naar vaste vorm

Na voldoende indringdiepte te hebben bereikt gaan de vloeibare bestanddelen via een gel-achtige toestand in vaste vorm over. Door de capillaire werking (zuigende werking) verdeelt de vloeistof zich door de hele muur. De uitgeharde vorm vormt een aaneengesloten horizontale vochtwering.

Benutting van onderdruk en overdruk

Met behulp van onderdruk en overdruk wordt de vloeistof exact gepositioneerd om zo snel mogelijk de vloeistof op haar plaats te krijgen. Soms wordt extra warmte gebruikt om het uithardingsproces te versnellen.

Natuurstenen muren ? Alleen de voegen behandelen

Indien u last hebt van optrekkend vocht in natuurstenen muren, dan vindt de verplaatsing van het vocht alleen plaats in het cement of de mortel. Het injecteren van een dergelijke muur vindt dan ook alleen plaats in de voegen.

boorgaten

Boorgaten dichtpleisteren

Na het aanbrengen van de vloeistoffen en het verwijderen van de gereedschappen dienen de gaten dichtgemaakt te worden met speciale cementmortel.

De hoeken en naden vereisen extra aandacht

Vaak is het vochtgehalte in de hoeken van de muren het hoogst. Daarom dient daar extra aandacht aan te worden besteed, vaak door het boren van meerdere gaten boven elkaar.

Houdt rekening met enkele weken werkingstijd

Afhankelijk van de situatie moet u rekening houden met enkele weken voordat de horizontale vochtwering werkt. In extreme gevallen kan er sprake zijn van maanden tot een jaar voordat de horizontale vochtwering optimaal is. Muren dienen soms meerdere keren behandeld te worden. (afhankelijk van situatie, ouderdom muur en externe omstandigheden).

Zelf injecteren van muren ?

Het is mogelijk om zelf uw muren te injecteren; in de reguliere handel zijn injecteringsvloeistoffen verkrijgbaar. U kunt zelf gaten boren (schuin naar beneden) en de injecteringsvloeistof er door middel van trechters in laten lopen. Het onder druk of met warmte versnellen van het proces zal moeilijk zijn voor de gemiddelde woningbezitter om zelf te doen. Daarnaast is niet elke situatie zonder meer geschikt om zelf aan te pakken en in een slecht geval beschadigt u uw eigen muur wat nog meer vochtigheid kan veroorzaken. U doet er verstandig aan in ieder geval een gratis offerte aan te vragen en daarna de afweging te maken of de besparing aan arbeidskosten de moeite waard is.

Overzicht meest voorkomende vochtbestrijding methodes

 • Opsporen vochtoorzaken Opsporen vochtoorzaken
 • Horizontale vochtwering opties Horizontale vochtwering opties
 • Verticale vochtwering opties Verticale vochtwering opties
 • Het impregneren van muren Het impregneren van muren
 • Het injecteren van muren Het injecteren van muren
 • Scheuren in muren en vloeren repareren Scheuren in muren en vloeren repareren
 • Het isoleren van de kruipruimte Het isoleren van de kruipruimte
 • Het repareren van beton Het repareren van beton
 • Het afdichten van kelders Het afdichten van kelders
 • Het ventileren van gebouwen Het ventileren van gebouwen
 • Het stabiliseren van grond Het stabiliseren van grond
 • Het onderkappen van muren Het onderkappen van muren
 • Overige vochtwering methodes Overige vochtwering methodes

Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit