vochtmetingen verrichten

Vochtige buitenmuren

Vochtige buitenmuren komen (te) veel voor

Buitenmuren staan bloot aan de natuurelementen zoals sneeuw, regen, ijs en zon. Door temperatuurwisselingen (tussen -15 en + 35 graden celsius in Nederland) krimpen gesteentes en mortel en zetten weer uit. Buitenmuren zijn dus continu in beweging en worden continu 'aangevallen.' De gevolgen daarvan zijn beschadigingen van de buitenmuur zelf: mortel wat poreus wordt, scheuren die ontstaan etc. Vocht krijgt nu een kans en zal deze altijd benutten : met name via doorslaand vocht worden buitenmuren nat, maar ook door het ontbreken van juiste vochtwerende horizontale isolatie krijgt optrekkend vocht zijn kans.

Vochtige buitenmuren

Vocht zorgt voor vochtproblemen en gevolgschade

Door verwering en aantasting van de buitenmuur krijgt uiteindelijk vocht kans om zijn vernietigende werk te doen. Door een combinatie van doorslaand vocht en optrekkend vocht zal de gehele buitenmuur verzadigd raken en zullen op enig moment ook de spouwmuur en binnenmuur vochtig worden, waardoor pleisterwerk gaat afbrokkelen en loslaten, schimmels zullen ontstaan, de vochtige muren zullen koud worden, het leefklimaat zal achteruit gaan en de stookkosten zullen gaan stijgen. Kortom, het is onverstandig om geen aandacht aan bescherming en herstel van de buitenmuren te schenken.

Door vocht aangetaste muur
Door vocht aangetaste muur

Planten en betimmeringen zorgen ook voor vocht

Aangetaste muur begroeid met mossen
Aangetaste muur begroeid met mossen

Klimplanten en allerlei constructies die men aan de buitenmuur bevestigt, zoals bijvoorbeeld een hemelwaterafvoer, beschadigen de woningen waardoor de integriteit van de buitenmuur aangetast wordt en vocht versneld kansen krijgt. De wortels van klimplanten zullen op den duur buitenmuren en metselwerk compleet doen scheuren.

Vochtpreventie en vochtbestrijding

Het heeft geen zin om allerlei maatregelen binnenshuis te nemen zoals het gebruiken van vochtwerende coatings of vochtvreters e.d. zonder dat er aandacht wordt geschonken aan het bestrijden en wegnemen van de oorzaken.

Bij een beschadigde buitenmuur die vocht doorlaat moeten er bijvoorbeeld herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het uithakken van voegen en het opnieuw voegen van de muur. Of scheuren dienen gerepareerd te worden. Na herstel van de muur dient deze tegen doorslaand vocht beschermd te worden door het impregneren van de muur. Optrekkend vocht moet bestreden worden door het injecteren van de buitenmuur zodat er horizontale vochtschermen worden geplaatst die optrekkend vocht tegenhouden.

Na vochtbestrijdingswerken: drogen en ventileren

Nadat de bovenbeschreven werkzaamheden zijn verricht dient u de woning extra te ventileren en moet u rekening houden met droogtijden van enkele maanden. (afhankelijk van het jaargetijde). Verhinder niet dat bijvoorbeeld de binnenmuren hun vocht niet kwijt kunnen door bijvoorbeeld kunststof panelen of dampremmende verf te gebruiken tegen de binnenmuren.

Zout of salpetervervuiling is een storend gezicht
Zout of salpetervervuiling is een storend gezicht

Bij de ene buitenmuur komen de eerste vochtschades binnen enkele maanden na oplevering al tevoorschijn: de zogenaamde zoutuitslag, kalkuitslag of zoutuitbloeiingen. Vanwege de grote hoeveelheid vragen die wij daar altijd over krijgen hebben we er een aparte pagina aan gewijd:

Bent u benieuwd naar de kosten voor het opsporen en verhelpen van uw vochtproblemen?
Vraag dan volledig GRATIS EN VRIJBLIJVEND een offerte aan
Alle soorten werkzaamheden - landelijke dekking - garantie op alle werkzaamheden

Gratis Internetofferte aanvragen ?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

Gratis Offerte Vochtbestrijding

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Devochtbestrijder.nl

Specialisten in vochtbestrijding & vochtwering
- alle werkzaamheden
- landelijke dekking
- garantie
- gratis offerte

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Kelderafdichting

Muren impregneren

Muren injecteren

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Inspectie vochtoorzaken

Betonreparatie

Constructief verlijmen

Scheuren in muren en vloeren repareren

Grondstabilisatie

Kruipruimte isolatie

Riool reparatie

Vocht komt van alle kanten

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Natte kelder

Aangetast pleisterwerk

Tarieven vochtbestrijding

Inspectie Tarieven vochtbestrijding Wie zijn wij & Disclaimer Doe de vocht-test! GRATIS INTERNETOFFERTE

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring op onze website te verbeteren. Meer informatie