Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Kim lekkage

Wat is de kim?

natte kelder

Kim: aansluiting tussen kelderwand en keldervloer

De kim in een kelder is de aansluiting van de vloeren op de wand, een heel gevoelige plek in een kelder. Het is handig om te weten waarom er veel lekkages van de kim voorkomen in een kelder. Allereerst is de hydrostatische druk van het grondwater op de kelderwanden en vloer groot aangezien een kelder zich meestal onder maaiveldniveau bevindt.

Op de afbeelding hieronder wordt dat duidelijk geïllustreerd.

Hydrostatische druk

lekkage fundering

Hydrostatische druk grondwater zorgt voor lekkages

Meestal constructiefout

Kelders behoren waterdicht te zijn. Indien er structureel plassen water op de keldervloer blijven staan, betekent het dat de kelder niet waterdicht is. In negen van de tien gevallen komt dat omdat er fouten zijn gemaakt bij het maken en/of afdichten van de kelder. Ook het materiaal (bijvoorbeeld beton) kan inferieur zijn.

kimruimte natte kelder

Wanden en vloeren injecteren

injecteren muur

Voor het verhelpen van de kim-lekkage is vaak een combinatie van verschillende methodes noodzakelijk. Allereerst is het verstandig om middels injectering in zowel de vloer als de wand langs de kim om zo vochtschermen te vormen tegen binnendringend vocht.

Cementmortel met waterkerende toevoegingen

reparatie lekkage keldervloer

Daarnaast is het noodzakelijk aan de binnenkant van de kelder de volledige kim af te dichten door het aanbrengen van cementmortels met waterkerende toevoegingen. Dit kan vaak ook op vochtige wanden en vloeren gebeuren, wel moet de kelderwand schoon vrij en zo stofvrij mogelijk. Oneffendheden dienen vooraf verwijderd te worden. In verschillende lagen dient de mortel op vakkundige wijze te worden aangebracht. U moet rekening houden met enkele weken drogingstijd. Gezien de waterdampdoorlatendheid van de coatings kan de vochtige muur en vloer ook na het aanbrengen van de afdichting drogen. Gebruik van geforceerde ventilatie is overigens aan te bevelen.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit