Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Vochtproblemen

Vochtproblemen nader bekeken

vochtinspectie

Zoals eerder beschreven is vocht de grootste vijand van elke bouwconstructie. Teveel vocht zorgt voor aantasting van de gehele constructie, echter zonder vocht kan een gebouw ook niet gerealiseerd worden, tenslotte heb je voor cementspecie vocht nodig. De juiste bouwmethode in combinatie met goede grondstoffen en een goed vochtweringsplan is essentieel. Echter in de afgelopen tientallen jaren is aan de ene kant de kennis over de schadelijke effecten van vocht enorm toegenomen, maar ook de druk om snel te bouwen is toegenomen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat zeker 40 % van alle woningeigenaren last heeft van vocht in het huis.

Op deze pagina's en de subpagina's kunt u alles lezen over de meest voorkomende vochtproblemen en - nog belangrijker - hoe deze worden veroorzaakt en wat je er aan kunt doen.

Overzicht meest voorkomende vochtproblemen

Onderscheid tussen oorzaak, probleem en gevolg

Schimmel is heel vervelend, maar is geen vochtprobleem, maar een gevolg van een vochtprobleem. Het bestrijden van schimmel is heel belangrijk, maar het weghalen van de oorzaak van het werkelijke vochtprobleem is belangrijker. Er is op deze website al eerder beschreven dat er een zestal oorzaken zijn van vocht in de woning. Dit zijn in feite de manieren waarop er vocht in uw pand terecht komt. Deze manieren zijn:

Daar komt het vocht dus vandaan

  • condensatie (bijvoorbeeld woonvocht)

  • vocht vanuit de grond (optrekkend vocht)

  • verticale vocht doorslag (doorslaand vocht)

  • lekkages (bijv. breuk van een waterleiding)

  • vocht in bouwstoffen (vocht in metselspecie)

  • hygroscopische vochtigheid (stoffen in uw woning die vocht aantrekken)

tekening vochtoorzaken

De 6 oorzaken van vocht in een gebouw

Zeer vochtige kruipruimte

Benoemen van het vochtprobleem

grondvocht

Het is belangrijk om na te gaan waarom u bijvoorbeeld een vochtige muur hebt : komt dit door optrekkend vocht of komt het door doorslaand vocht of door een combinatie van beiden ? of is er sprake van slechte ventilatie waardoor condensatie te sterk is ? De belangrijkste vochtproblemen zoals deze door consumenten ervaren worden hebben wij hieronder gezet en in detail behandeld. Evenwel kunnen wij u melden dat de samenwerkende bedrijven van Devochtbestrijder.nl in staat zijn om elk voorkomend vochtprobleem op te lossen.


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit