Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Doorslaand vocht

Verticale vochtdoorslag

Door een combinatie van wind en regen ontstaat verticale vochtdoorslag ofwel doorslaand vocht. Door de harde wind wordt regen diep in de pori n van metselwerk geduwd. Met name door de jarenlange invloed van het weer kan erosie en aantasting van het metselwerk ontstaan. Vooral slagregens kunnen een groot effect hebben.

Doorslaand vocht

doorgeslagen muur

Slagregens

Naast de normale regenval kennen we ook het fenomeen slagregens. Deze veroorzaken periodiek een sterke verzadiging van het metselwerk, dat naar gelang de pori nstructuur van de bakstenen regenwater opneemt en weer afgeeft. De vochttoetreding kan zo ver gaan dat de spouwmuurisolatie verzadigd en de binnenmuren, het pleisterwerk en verfwerk uiteindelijk aangetast zullen worden.

Uiteindelijk zijn schimmels binnen en zoutuitslag buiten het gevolg, bovendien ontstaat er in huis een abnormaal hoge luchtvochtigheid en een zeer ongezond leefklimaat.

hemelwater

Schade boven de grond: krimp en uitzetting

Door weersinvloeden staan gevelmetselwerk, dak en kozijnen continu onder invloed van wisselende vochgehaltes en wisselende temperaturen en de wisselwerking van nat worden en opdrogen. De materialen van de woningen zetten daardoor op continu basis uit en krimpen weer in, waardoor scheurvorming ontstaat waardoor water en waterdamp kans zien de constructie binnen te dringen. Door vorst zet het water weer uit en worden de scheuren groter.

Vochtig metselwerk is daarnaast een uitstekende voedingsbodem voor mossen en algen. Indien het vocht doorslaat zal

lekkage fundering

Hydrostatische druk grondwater zorgt voor lekkages

Doorslaand vocht en optrekkend vocht boosdoeners

De grootste boosdoeners c.q. vochtbronnen in een woning zijn doorslaand vocht en optrekkend vocht. Optrekkend vocht komt in principe voort uit grondwater of bodemwater terwijl doorslaand vocht voornamelijk met regen, sneeuw en ijsregen te maken heeft en in mindere mate met verticaal vocht via de bodem.

Bescherming tegen doorslaand vocht

Nieuw metselwerk heeft in eerste instantie een eigen 'natuurlijke'bescherming tegen doorslaand vocht, maar met de leeftijd van het bouwwerk neemt dat beschermende effect af. Alles wat de integriteit van de muur aantast voor een mogelijke doorgang voor doorslaand vocht. Voorbeelden van muurschade zijn:

  • plantgroei tegen muur op

  • boor en timmerwerk in de muur

  • lekkages van hemelwaterafvoeren en goten zorgen voor continu wateroverlast

  • botsingen

  • scheurvormingen door krimpen en uitzetten

buitenbescherming doorvoer

Verticale waterafstotende coating bij doorvoer riool

Periodiek impregneren

Bij muren die veel blootgesteld staan aan weersinvloeden kan het raadzaam zijn om deze periodiek te impregneren. De impregneringsvloeistof geeft een gemiddelde bescherming van 10 tot 15 jaar, ongeveer gelijk aan de doorslaand vocht - garantie die vochtbestrijdingsbedrijven afgeven voor impregneringswerk.

Herstellen beschadigd metswerk en beton

Indien uw muren beschadigd zijn, dan dienen deze hersteld te worden alvorens ze ge mpregneerd worden. Het herstellen betekent dat aangetaste voegen diep uitgehakt moeten worden en gerepareerd worden met speciale cementmortel. Bij betonreparatie moet u denken aan bijvoorbeeld constructief verlijmen of injecteren van de scheur.

natte kruipruimtevloer

Vochtige grond zorgt voor zowel optrekkend als doorslaand vocht via de fundering


Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit