Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Evenwicht tussen isolatie en ventilatie

Isoleren en ventilatie: de oplossing

bodemisolatie chips

In de afgelopen tientallen jaren is er veel aandacht geschonken aan de noodzaak om woningen te isoleren. De resultaten hiervan zijn dat zowel bij bestaande bouw als bij nieuwbouw de woningen aan alle kanten ge soleerd en dichtgekit worden. Vanzelfsprekend gaat het potdicht maken van woningen ten koste van de afvoer van vochtige lucht en de toevoer van verse lucht.

Spanning tussen ventileren en isoleren

Met betrekking tot de woningbouw en energiebesparing wordt er al vele jaren gesproken over thermische isolatie, zoals spouwmuurisolatie, maar ook dubbel glas, dakisolatie en dergelijke. Bij thermische isolatie is het van groot belang dat de materialen poreus zijn en een open structuur hebben., waarbij de lucht in de pori n als isolator fungeert. Echter hebben deze isolerende middelen een waterabsorberend

vermogen. Dit betekent dus in feite dat door het vele isoleren van de woning de vochtige waterdampen niet goed afgevoerd kunnen wordenen dat de gemiddelde vochtigheidsgraad in een woning hierdoor stijgt. De alom aanwezige thermische isolatie reageert hier weer op door het vocht op te nemen waardoor de werking van de isolatie weer teniet wordt gedaan.

Voorkomen vochtschade door condens

 • zorg enkele malen per dag voor doortochten en lucht voortdurend

 • zet bij koken en douchen het raam open zodat de waterdamp direct naar buiten gaat

 • houd bij het koken en douchen de deur naar andere ruimtes dicht

 • gebruikt geen vochtvreters:bij een juiste ventilatie zijn die niet nodig

 • bij het slapen met open ramen moet u wel overdacht de slaapkamer verwarmen met gesloten ramen: alleen door verwarming kan de buitenlucht het vocht uit de wanden opnemen

 • hang geen was te drogen in een afgesloten ruimte

 • laat de wasdroger de vochtige lucht direct naar buiten uitblazen

 • zet meubels altijd een paar centimeter van de wand vandaan zodat erachter gelucht wordt

Vochtige ruimtes drogen

 • zet ramen en deuren wijd open zodat het vertrek goed doortocht

 • ramen en deuren weer sluiten en de binnenlucht zoveel mogelijk verwarmen, zodat deze veel tocht kan openmen

 • opnieuw doortochten; zodoende wordt de vochtige, warme binnenlucht weer door koelere, droge buitenlucht vervangen

 • bij vochtschade herhaalt men deze drie stappen net zo lang totdat de vochtige delen geheel droog zijn

Ventilatie is noodzakelijk

In welke vorm het ook wordt gegoten: afvoer van vochtige lucht en toevoer van verse lucht is in elk gebouw en in elke woning een absolute noodzaak. Echter in plaats van het continu verlies van warme lucht door allerlei kieren en gaten is het beter om een gecontroleerde ventilatie te regelen, bijvoorbeeld door mechanisch gebalanceerde ventilatie. Verstandig is in ieder geval ervoor te zorgen dat in elke kamer verse lucht kan komen, met name in de natte ruimtes dienen ventilatieroosters e.d. aanwezig te zijn.

Mechanische balansventilatie

Er zijn verschillende soorten mechanische systemen voor luchtverversing in woningen, waaronder balansventilatie.Hierbij wordt lucht automatisch afgevoerd én verse lucht aangevoerd van buiten. Meestal gaat het om een vorm van Hoog Rendement(HR-)ventilatie waarij een warmte-terugwin installatie gebruikt wordt om de warmte uit afgevoerde lucht te benutten om de ingevoerde lucht van buiten op te warmen voordat het in huis verspreid wordt.


hr ventilatie

HR ventilatie (bron:econgrltd.com)

Mechanisch afzuigsysteem

Een ander type ventilatie is een mechanisch afzuigsysteem. Dat voert alleen actief lucht af naar buiten. Frisse lucht moet via ventilatie-openingen zoals roosters of klepramen, binnenstromen.

Onderhoud is noodzakelijk

Bij onvoldoende onderhoud kan balansventilatie gezondheidsproblemen gaan veroorzaken, omdat dan bacteri n en schimmels gaan groeien in de luchtfilters, en de luchtverversingscapaciteit achteruit gaat. Door slijtage en vervuiling neemt de capaciteit jaarlijks af met vijf tot tien procent. Dus na maximaal 5 jaar dient u onderhoud te (laten) plegen.

Overzicht meest voorkomende vochtbestrijding methodes

 • Opsporen vochtoorzaken Opsporen vochtoorzaken
 • Horizontale vochtwering opties Horizontale vochtwering opties
 • Verticale vochtwering opties Verticale vochtwering opties
 • Het impregneren van muren Het impregneren van muren
 • Het injecteren van muren Het injecteren van muren
 • Scheuren in muren en vloeren repareren Scheuren in muren en vloeren repareren
 • Het isoleren van de kruipruimte Het isoleren van de kruipruimte
 • Het repareren van beton Het repareren van beton
 • Het afdichten van kelders Het afdichten van kelders
 • Het ventileren van gebouwen Het ventileren van gebouwen
 • Het stabiliseren van grond Het stabiliseren van grond
 • Het onderkappen van muren Het onderkappen van muren
 • Overige vochtwering methodes Overige vochtwering methodes

Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit