scheurreparatie

Scheuren in muren en vloeren repareren

Door weersinvloeden staan gevelmetselwerk, dak en kozijnen continu onder invloed van wisselende vochtgehaltes en wisselende temperaturen en de wisselwerking van nat worden en opdrogen. De materialen van de woningen zetten daardoor op continu basis uit en krimpen weer in, waardoor scheurvorming ontstaat waardoor water en waterdamp kans zien de constructie binnen te dringen.

Dus door krimp en uitzetting van materialen ontstaan in de loop der tijden scheuren. Via die scheuren kan vocht in de muren en vloeren dringen met alle kwalijke gevolgen van dien (verzadiging gesteente, uitzetting bij vorst waardoor de constructie nog verder gaat scheuren etc.etc.)

Waarom u scheuren direct moet repareren

Scheuren in de wand of vloer afdichten

Als vocht via scheuren in de wand of cementen of betonnen vloer binnendringt, dan dienen deze plekken direct afgedicht te worden. Afhankelijk van de afmetingen van de scheuren wordt de te hanteren methode bepaald. In ieder geval moeten middelen gebruikt worden die extreem flexibel, scheurdekkend en slagvast zijn.

Reparatiemethodes

Er zijn verschillende methodes om de scheuren te repareren, hierbij wordt gegekeken naar de omvang van de scheuren, het materiaal dat gescheurd is (bv. metselwerk of beton), de plaats van de scheuren en nog enkele andere variabelen, zoals bijvoorbeeld eventuele hydrostatische druk van het grondwater. (deze druk kan zo groot zijn dat injectering met speciale middelen noodzakelijk is.).

Uithakken scheur

Bij scheuren in muren en vloeren is het niet voldoende om alleen de speciale dichtingskit aan te brengen; eerst dient de scheur volledig en royaal uitgehakt worden zodat de massa beter hecht en niet direct opnieuw barst of scheurt. De uitgehakte sleuf moet grondig gereinigd worden waarna een geschikte hechtgrond wordt aangebracht die eerst goed dient te drogen en uit te harden.

Meerdere lagen + afdichtingscoating

In meerdere lagen dient het afdichtingsproduct aangebracht te worden (minimaal 24 uur per laag laten drogen). Na enkele weken drogingstijd wordt een speciale afdichtende coating aangebracht. Bij grotere scheuren of gaten dient echter professionele hulp ingeroepen te worden en een betonreparatie uitgevoerd te worden, bijvoorbeeld door constructief verlijmen.

Eenvoudig dichtsmeren werkt niet

Het eenvoudig dichtsmeren met een cement-of betonmengsel van een scheur werkt alleen bij heel oppervlakkige scheuren, echter bij iets grotere scheuren en ook op plaatsen als buitenmuren of kelderwanden en vloeren moet u geen enkel risico nemen. Sowieso kan het zijn dat een scheur nog niet 'uitgewerkt' is waardoor nieuw aangebrachte kit of cement weer los kan gaan zitten of kleine openingen vertoont waardoor toch weer vocht naar binnen kan. Is de scheur op zijn breedst breder dan 2 cm ? Dan adviseren wij u sowieso een professional in te schakelen. Klik hier voor meer informatie over betonreparatie.

Bent u benieuwd naar de kosten voor het opsporen en verhelpen van uw vochtproblemen?
Vraag dan volledig GRATIS EN VRIJBLIJVEND een offerte aan
Alle soorten werkzaamheden - landelijke dekking - garantie op alle werkzaamheden

Gratis Internetofferte aanvragen ?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

Gratis Offerte Vochtbestrijding

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Devochtbestrijder.nl

Specialisten in vochtbestrijding & vochtwering
- alle werkzaamheden
- landelijke dekking
- garantie
- gratis offerte

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Kelderafdichting

Muren impregneren

Muren injecteren

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Inspectie vochtoorzaken

Betonreparatie

Constructief verlijmen

Scheuren in muren en vloeren repareren

Grondstabilisatie

Kruipruimte isolatie

Riool reparatie

Vocht komt van alle kanten

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Natte kelder

Aangetast pleisterwerk

Tarieven vochtbestrijding

Inspectie Tarieven vochtbestrijding Wie zijn wij & Disclaimer Doe de vocht-test! GRATIS INTERNETOFFERTE

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring op onze website te verbeteren. Meer informatie