Overige vochtwering methodes

Drainage

Afhankelijk van de situatie kan het zinvol zijn een drainaige rondom de woning aan te (laten) leggen die ervoor zorg moet dragen dat met name het hemelwater dat via het dak vlak naast de woning terecht komt op een vlotte en gemakkelijke manier via de drainage afgevoerd kan worden. Indien een drainage diep ligt(net op of onder grondwaterniveau) dan is het wel noodzakelijk om ook een pompput en pomp te laten plaatsen om zo het overtollige water weg te pompen, aangezien een situatie van natuurlijk verval dan niet mogelijk is.

Afkitten terrassen en tegelvloeren

Een andere methode om niet pal naast de fundering enorme hoeveelheden water te laten terechtkomen is het afkitten van de tegelvloeren en terrassen rondom het huis met een elastische kit.

De verbinding komt dan tussen de verticale buitenmuur en de horizontale tegelvloer. U dient wel rekening te houden met een bepaalde ruime elasticiteit van het produkt aangezien in Nederland grond verzakt en de woningen onderheid zijn waardoor deze niet zakken. Hierdoor zal - afhankelijk van de snelheid waarmee de grond rondom uw woning zakt - uw terras om de zoveel jaren opgehoogd moeten worden en de kitverbindingen vernieuwd moeten worden.

Gratis Offerte (klik op de geel/oranje button)

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen. U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen. Werkzaamheden die wij u kunnen aanbieden:

Opsporen vochtoorzaken
Kelderafdichting compleet
Muren injecteren
Impregneren buitenmuren
Betonreparatie
Grondstabilisatie
Ventilatie
Constructief verlijmen

Klik op de onderstaande geel/oranje button om naar het offerte-aanvraagformulier te gaan. WILT U EEN OFFERTE VOOR KRUIPRUIMTE ISOLATIE ? klik dan hier voor een offerte voor Drowa Chips, de nr. 1 in kruipruimte isolatie en vloerisolatie !

Bouwstoffen zijn isolerend bedoeld

In de afgelopen tientallen jaren heeft men bouwstoffen vaak enigs poreuze eigenschappen gegeven (zeer kleine holle ruimtes) zodat hierin lucht kan bestaan. Lucht heeft een warmte-isolerende werking. Indien een muur met poreuze bakstenen echter vochtig wordt, dan verliest het de isolerende werking. Vochtwering is daarom essentieel, zeker in gedachten nemende dat een extra droge muur nog meer warmte-isolatie geeft. Ter indicatie: wanneer gevelmetselwerk maar 4 tot 6 % water bevat wordt de warmte-isolatie afhankelijk van de bouwstof tot het dubbele verhoogd, soms zelfs nog meer.

Tijden doortochten en luchten

Soort ventilatie Stand van ramen en deuren Ventilatietijd
Doortochten Venster(s) en tegenoverliggend(e) venster(s) deur(en) geheel open 1 - 5 minuten
Doortochten Venster(s) op een kier, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) open 15 - 30 minuten
Luchten Venster(s) geheel open, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) dicht 5 - 10 minuten
Luchten Venster(s) half open, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) dicht 10 - 15 minuten
Luchten Venster(s) op een kier, tegenoverliggend(e) venster(s)/deur(en) dicht 30 - 60 minuten