Devochtbestrijder.nl, specialisten in vochtbestrijding & vochtwering - GRATIS INTERNET OFFERTE

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Gratis internet offerte

Gratis Internet Offerte Ontvangen?

Wilt u weten wat het oplossen van uw vochtproblemen zou kosten?

Vraag dan een offerte aan - gratis en geheel vrijblijvend

DOE DE VOCHT TEST!

Heeft u eigenlijk wel last van vocht?

Vocht heeft enkele unieke eigenschappen

Vocht veroorzaakt veel schade in een woning, zowel in vloeibare als niet-vloeibare vorm. Vocht heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het achterhalen van vochtproblemen lastig kan zijn. Zo kan vocht bijvoorbeeld zich verplaatsen door gesteente en kan waterdamp condenseren op een locatie die niet in de buurt zit van de bron van het vocht.

Op deze website geven wij een beschrijving van veel voorkomende vochtproblemen en -gevolgen, zoals doorslaand vocht, optrekkend vocht en lekke kelders.

Ook gevolgen van overmatig vocht zoals condensatie en schimmelvorming worden behandeld.

Kelderafdichting

Nieuwe kelders : prefab en waterdicht ?

kelders

Kelder staat altijd in rechtstreeks contact met grondwater

De grootste oorzaak van lekkende, vochtige of natte kelders zijn constructiefouten en dan met name op het gebied van vochtbeschermende of vochtwerende maatregelen. Onkunde en haast bij de bouw zijn ook grote redenen voor problemen. Hieronder ziet u de belangrijkste oorzaken van lekke kelders: Hoewel veel aannemers schermen met 100 % waterdicht garanties blijkt in werkelijkheid dat een ieder die een prefab-kelder laat plaatsen of bij nieuwbouwprojecten inclusief kelder dat ondanks extra dikke wanden, extra goede aanhechtingen e.d. lekkages toch blijven voorkomen. Dit komt door de aggressieve aard van water en door de hydrostatische druk. Veelal worden er ook geen extra vochtbeschermende maatregelen genomen zoals kunststof verpakking van de prefab-kelders.

Mogelijke oorzaken kelderlekkages:

 • slechte conditie van het materiaal (bijvoorbeeld door ouderdom)

 • verhoogde grondwaterdruk

 • hoge grondwaterstand (boven de verticale vochtisolatie)

 • poreusheid van kelderwanden (bijvoorbeeld door verkeerd materiaal bij de bouw)

 • slechte pleisterlagen

 • lekkende doorvoeren

 • slechte aansluitingen

 • slechte ventilatie (waardoor condensatie)

 • (haar)scheuren in constructie

 • etc.

Veel voorkomend: natte kelders

voeglekkage

Lekkage op de muur/vloeraansluiting

Bestaande kelders : binnen- buitenafdichting

Bij bestaande kelders is het mogelijk zowel een afdichting aan de buitenkant aan te brengen als aan de binnenkant. In eerste aanleg heeft een buitenafdichting de voorkeur omdat de aanleg van een ' waterdichte kom' rondom de kelder sowieso verhindert dat het (grond)vocht het gesteente of beton bereikt. Bij een binnenafdichting verhinder je dat het water de kelder zelf binnenkomt, maar het vocht heeft natuurlijk wel het gesteente of fundering bereikt en zal deze verzadigen. Daarnaast kan kelderafdichting binnen niet los gezien worden van een grondige analyse van de effecten van een dergelijk binnenafdichting, met name de kans op vochtschade door optrekkend vocht speelt dan een belangrijke rol. Advies door een specialist is hierbij belangrijk. De kelder van buitenaf behandelen is niet altijd mogelijk en soms ook heel kostbaar omdat complete funderingen vrijgegraven moeten worden.

Lekkende kelder : werk voor specialisten

vochtwering

Voorbeeld van juiste vochtwering buitenzijde kelder

Twee vochtbeschermingstechnieken voor kelders :

Aan een kelder moet extra aandacht worden geschonken omdat deze in bijzondere omstandigheden verkeert : de kelder bevindt zich vaak (deels) onder het grondwaterniveau en heeft daarom erg te lijden van hydrostatische krachten. Daarnaast heeft een kelder vaak maar ingang en niet altijd goede beluchtingsmogelijkheden waardoor ventilatie vaak niet of nauwelijks plaatsvind.

Om een kelder afdoende te beschermen is het noodzakelijk zowel aan de buitenkant van de kelder als aan de binnenkant van de kelder beschermende maatregelen te treffen. Met name aan de buitenkant is het van belang deze goed te beschermen. Voortschrijdende kennis op het gebied van kunststoffen zorgen daarbij voor nieuwe inzichten en mogelijkheden.

kunststof vochtwering

Kunststof vochtwering

Het is zelden mogelijk dat de gewone consument een lekkende kelder zelf op kan lossen met in de bouwmarkt beschikbare middelen. Het eenvoudigweg toepassen van pasta's en afdichtingscoatings om lekvocht in kelders tegen te gaan kan betekenen dat het vocht zal stijgen naar boven gelegen muren waardoor weliswaar de vochtschade in de kelder is verminderd, maar het probleem verlegd is naar hoger gelegen verdiepingen. Klik op een van onderstaande links voor meer informatie over afdichten van natte kelders.

Overzicht meest voorkomende vochtbestrijding methodes

 • Opsporen vochtoorzaken Opsporen vochtoorzaken
 • Horizontale vochtwering opties Horizontale vochtwering opties
 • Verticale vochtwering opties Verticale vochtwering opties
 • Het impregneren van muren Het impregneren van muren
 • Het injecteren van muren Het injecteren van muren
 • Scheuren in muren en vloeren repareren Scheuren in muren en vloeren repareren
 • Het isoleren van de kruipruimte Het isoleren van de kruipruimte
 • Het repareren van beton Het repareren van beton
 • Het afdichten van kelders Het afdichten van kelders
 • Het ventileren van gebouwen Het ventileren van gebouwen
 • Het stabiliseren van grond Het stabiliseren van grond
 • Het onderkappen van muren Het onderkappen van muren
 • Overige vochtwering methodes Overige vochtwering methodes

Gratis Internetofferte aanvragen ?

offerte vochtbestrijder

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

GRATIS OFFERTE VOCHTBESTRIJDING

Vochtbestrijdingwerkzaamheden zijn heel divers en elke situatie is weer anders. Het is daarom heel lastig om standaardprijzen op te geven zonder dat alle factoren bekend zijn.

Daarom kunt u het beste een offerte aanvragen via de website. We zullen dan op basis van uw informatie een offerte op maat afgeven zodat u exact weet wat de kosten voor het oplossen van uw vochtproblemen zijn.

Deze service is volledig gratis en vrijblijvend voor u en u weet in ieder geval waar u aan toe bent. En desgewenst voeren wij de werkzaamheden dan met alle liefde en plezier voor u uit