Binnenafdichting natte kelder

Binnenafdichting natte kelder

Aanbrengen vochtwering in kelder

Binnenafdichting is het goedkoopst

Indien u een natte kelder hebt, kan het probleem opgelost worden door het afdichten van de lekkende kelder. Er wordt een veelvoud aan waterkerende en waterdichte pasta's, kitten en mortels aangeboden waarmee de doe-het-zelver aan de slag kan om een mooie isolerende waterdichte laag aan de binnenkant van de kelder te maken.

Dit raden wij echter af.

Forse vochtschade in kelder

Binnenafdichting kan optrekkend vocht veroorzaken

Indien een kelder geen vochtwerende elementen aan de buitenkant heeft zal het water (in geval van een natte of lekkende kelder) via het gesteente of beton binnendringen in de kelder. Indien een vochtwerende binnenschil wordt gerealiseerd dan zal het water in het gesteente door de hydrostatische druk en door het capillaire vermogen van het gesteente naar boven worden gedrukt waardoor u uiteindelijk een optrekkend vocht probleem hebt.

Binnenafdichting in combinatie met vochtwering

Om een goede binnenafdichting te realiseren zonder dat u een ander vochtprobleem als optrekkend vocht krijgt, is het noodzakelijk dat u een professional inschakelt. Zowel de vakkennis, het materiaal als de ervaring zijn van doorslaggevend belang bij het goed bestrijden van vochtschade in een lekke kelder.

Onder druk injecteren van injecteringsvloeistof

Analyse en plan

De vochtbestrijdings-specialist zal een gedegen onderzoek doen naar de oorzaak of oorzaken van de natte kelder en op basis daarvan een plan opstellen om de oorzaken weg te nemen en de kelder droog te krijgen. Dit kan een combinatie zijn van betonreparatie en afwerking met behulp van speciale coatings en mortels, maar bovenal de toepassing van injectering om zo een horizontaal vochtscherm te creëeren zodat vocht dat tegengehouden wordt door de binnenste schil niet zal kunnen optrekken naar hoger gelegen verdiepingen met alle negatieve gevolgen van dien.

Injectering van een muur tegen optrekkend vocht

De verharde gel fungeert als vochtwerend schild

Gratis inspectie en offerte

Klik op de onderstaande geel/oranje button om naar het offerte-aanvraagformulier te gaan. WILT U EEN OFFERTE VOOR KRUIPRUIMTE ISOLATIE ? klik dan hier voor een offerte voor Drowa Chips, de nr. 1 in kruipruimte isolatie en vloerisolatie !