Welafdichting

Wat is een wel ?

Indien onder de grond een waterdichte grondlaag wordt beschadigd kan het water dat zich onder de grondlaag bevindt omhoog komen.

Een wel onder een woning is schadelijk

Indien onder een woning een wel zit, betekent het dat de woning continu onder invloed staat van een bron van grondwater die door hydrostatische druk onder andere zorgt voor vochtige kruipruimtes en lekke kelders. Met name bij grote bouwprojecten voor bijvoorbeeld nieuwbouwwijken kan het voorkomen dat grondlagen door bodemwerkzaamheden als heien beschadigd raken en voor een continu aanvoer van grondwater zorgen. Ook door het plaatsen van een damwand kan een wel aangeboord worden.

Aanpak van een wel

Om een wel te bestrijden en af te dichten wordt een beroep op diverse disciplines gedaan,zoals :, k De grondlagen worden door geotechnisch grondonderzoek in kaart gebracht. Zo wordt duidelijk langs welke grondlaag de wel zich omhoog werkt. Met de gegevens van het grondonderzoek wordt een injectieplan gemaakt, waarbij het juiste injectiemateriaal wordt gezocht.

  • het in kaart brengen van de diverse grondlagen middels geotechnisch onderzoek
  • het maken van een injectieplan (methode + bepaling soort injectievloeistof)


Bij het injecteren wordt de injectievloeistof het kanaal van de wel ingepompt. Als de wel is afgedicht blijft het water weer onder de waterdichte laag staan.

Overige items grondstabilisatie

Groutinjectie Groutinjectie is het injecteren van holle ruimtes met behulp van een mengsel van cement en grond....

Damwand lekkage Een damwand is een flexibele grondkerende wand of een waterkerende wand, die bestaat uit verticaa...

Onderwater beton In bouwputten wordt vaak gebruik gemaakt van onderwater beton. Het beton wordt in een bouwput ges...

Welafdichting Indien onder de grond een waterdichte grondlaag wordt beschadigd kan het water dat zich onder de ...

Gratis Offerte (klik op de geel/oranje button)

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen. U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen. Werkzaamheden die wij u kunnen aanbieden:

Opsporen vochtoorzaken
Kelderafdichting compleet
Muren injecteren
Impregneren buitenmuren
Betonreparatie
Grondstabilisatie
Ventilatie
Constructief verlijmen

Klik op de onderstaande geel/oranje button om naar het offerte-aanvraagformulier te gaan. WILT U EEN OFFERTE VOOR KRUIPRUIMTE ISOLATIE ? klik dan hier voor een offerte voor Drowa Chips, de nr. 1 in kruipruimte isolatie en vloerisolatie !