beton onder water

Onderwater beton

Wat is onderwater beton ?

In bouwputten wordt vaak gebruik gemaakt van onderwater beton. Het beton wordt in een bouwput gestort die onder water staat. Dit gebeurt vaak omdat er te veel grondwater aanwezig is. Het is dan niet mogelijk om de put leeg te pompen.

Als het onderwater beton is gestort en de bouwput leeg wordt gepompt kan het zijn dat er lekkages tevoorschijn komen. Dit kan voorkomen bij aansluitingen van de damwand of langs betonnen palen. Er kunnen ook scheuren of wellen ontstaan. Een wel kan ontstaan door slib dat tijdens het storten is opgesloten.

Deze lekkages zijn door partners van Devochtbestrijder.nl goed en snel te verhelpen. De bedrijven beschikken over een goede werkuitrusting en hebben de injectiematerialen altijd op voorraad, wat de snelheid van handelen ten goede komt. Door snel en adequaat te reageren kan vertraging in de bouw worden voorkomen. Bij grote lekkages kunnen vakkundige duikers ingeschakeld worden.

Wat is een bouwput

Een bouwput is een ontgraving op een bouwlokatie speciaal bedoeld om op een specifieke diepte werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van tunnels, funderingen, kelders en andersoortige ondergrondse werken. Bouwputten worden vaak gerealiseerd door het graven van gaten en het plaatsen van damwanden om instorting te voorkomen. Bij het graven van bouwputten komt men vanzelfsprekend onder de grondwaterstand terecht en deze bouwputten lopen dan ook vaak onder. Bouwaannemers storten dan speciaal onderwaterbeton in de bouwput en pompen na verharding de put weer leeg. Regelmatig ontstaan echter lekkages, met name bij de aansluitingen tussen de verticale damwanden en de horizontale betonnen vloer. Of er ontstaan scheuren of wellen in de betonnen vloer.

Speciale afdichtingsgels

Middels speciale afdichtingsgels kunnen lekkages, wellen e.d. in gestorte betonvloeren snel en vakkundig opgelost worden, desnoods met gebruikmaking van duikfaciliteiten. Vraag nu een gratis inspectie en offerte aan !

Aanvullende informatie over grondstabilisatie:

Bent u benieuwd naar de kosten voor het opsporen en verhelpen van uw vochtproblemen?
Vraag dan volledig GRATIS EN VRIJBLIJVEND een offerte aan
Alle soorten werkzaamheden - landelijke dekking - garantie op alle werkzaamheden

Gratis Internetofferte aanvragen ?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

Gratis Offerte Vochtbestrijding

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Devochtbestrijder.nl

Specialisten in vochtbestrijding & vochtwering
- alle werkzaamheden
- landelijke dekking
- garantie
- gratis offerte

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Kelderafdichting

Muren impregneren

Muren injecteren

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Inspectie vochtoorzaken

Betonreparatie

Constructief verlijmen

Scheuren in muren en vloeren repareren

Grondstabilisatie

Kruipruimte isolatie

Riool reparatie

Vocht komt van alle kanten

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Natte kelder

Aangetast pleisterwerk

Tarieven vochtbestrijding

Inspectie Tarieven vochtbestrijding Wie zijn wij & Disclaimer Doe de vocht-test! GRATIS INTERNETOFFERTE

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring op onze website te verbeteren. Meer informatie