Onderwater beton

Wat is onderwater beton ?

In bouwputten wordt vaak gebruik gemaakt van onderwater beton. Het beton wordt in een bouwput gestort die onder water staat. Dit gebeurd vaak omdat er te veel grondwater aanwezig is. Het is dan niet mogelijk om de put leeg te pompen.

Als het onderwater beton is gestort en de bouwput leeg wordt gepompt kan het zijn dat er lekkages tevoorschijn komen. Dit kan voorkomen bij aansluitingen van de damwand of langs betonnen palen. Er kunnen ook scheuren of wellen ontstaan. Een wel kan ontstaan door slib dat tijdens het storten is opgesloten.

Deze lekkages zijn door Alba Vochtwering goed en snel te verhelpen. Het bedrijf beschikt over een goede werkuitrusting en heeft de injectiematerialen altijd op voorraad, wat de snelheid van handelen ten goede komt. Door snel en adequaat te reageren kan vertraging in de bouw worden voorkomen. Bij grote lekkages kan het bedrijf vakkundige duikers inschakelen.

Wat is een bouwput

Een bouwput is een ontgraving op een bouwlokatie speciaal bedoeld om op een specifieke diepte werkzaamheden te kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van tunnels, funderingen, kelders en andersoortige ondergrondse werken. Bouwputten worden vaak gerealiseerd door het graven van gaten en het plaatsen van damwanden om instorting te voorkomen. Bij het graven van bouwputten komt men vanzelfsprekend onder de grondwaterstand terecht en deze bouwputten lopen dan ook vaak onder. Bouwaannemers storten dan speciaal onderwaterbeton in de bouwput en pompen na verharding de put weer leeg. Regelmatig ontstaan echter lekkages, met name bij de aansluitingen tussen de verticale damwanden en de horizontale betonnen vloer. Of er ontstaan scheuren of wellen in de betonnen vloer.

Speciale afdichtingsgels

Middels speciale afdichtingsgels kunnen lekkages, wellen e.d. in gestorte betonvloeren snel en vakkundig opgelost worden, desnoods met gebruikmaking van duikfaciliteiten. Vraag nu een gratis inspectie en offerte aan !

Overige items grondstabilisatie

Groutinjectie Groutinjectie is het injecteren van holle ruimtes met behulp van een mengsel van cement en grond....

Damwand lekkage Een damwand is een flexibele grondkerende wand of een waterkerende wand, die bestaat uit verticaa...

Onderwater beton In bouwputten wordt vaak gebruik gemaakt van onderwater beton. Het beton wordt in een bouwput ges...

Welafdichting Indien onder de grond een waterdichte grondlaag wordt beschadigd kan het water dat zich onder de ...

Gratis Offerte (klik op de geel/oranje button)

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen. U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen. Werkzaamheden die wij u kunnen aanbieden:

Opsporen vochtoorzaken
Kelderafdichting compleet
Muren injecteren
Impregneren buitenmuren
Betonreparatie
Grondstabilisatie
Ventilatie
Constructief verlijmen

Klik op de onderstaande geel/oranje button om naar het offerte-aanvraagformulier te gaan. WILT U EEN OFFERTE VOOR KRUIPRUIMTE ISOLATIE ? klik dan hier voor een offerte voor Drowa Chips, de nr. 1 in kruipruimte isolatie en vloerisolatie !