isolatiemateriaal

Isolatie is niet altijd goed tegen vochtproblemen

Isolatiemateriaal absorbeert vocht

Door de meestal open structuur (open poriën) van isolatiemateriaal zijn ze heel gevoelig voor vocht. Indien isolatiemateriaal in aanraking komt met vocht zal het onmiddellijk vocht opnemen en verliest het de isolerende werking. Echter isolatiemateriaal in combinatie met vocht is een uitstekende groeibodem voor schimmel !

Isolatie en vocht moeilijke combinatie
Isolatie en vocht moeilijke combinatie

Isolatie = energiebesparing (toch ?)

In de afgelopen tientallen jaren is er een grote focus ontstaan op energiebesparing en daardoor op het isoleren van woningen en andere gebouwen om zo min mogelijk energie en warmte te verliezen.

Met name in nieuwbouw

Van overheidswege zijn er grote aanpassingen geweest in het Bouwbesluit, met name op het gebied van het isoleren van woningen.

Energielabel is ook zo'n voorbeeld

Het energielabel voor gebouwen geeft informatie over de energiezuinigheid en over de mogelijkheden om deze te verbeteren. Bij labelklasse G zijn er veel mogelijkheden, bij A weinig. Een erkende (gecertificeerde) adviseur kan een energielabel opstellen. Het energielabel is tien jaar geldig vanaf de opnamedatum. Door zowel subsidies als verplichtingen in te stellen stimuleert de overheid sterk het toepassen van isolatie en wordt zo energie bezuinigd en kosten bespaard en het milieu verbeterd.

Nationale kierenjacht

Berucht is echter het mogelijke effect van de ' nationale kierenjacht' op het binnenmilieu. Daardoor wordt het snel te vochtig in ' potdichte' woningen. Een dankbaar klimaat voor schimmels. De bewoner krijgt dan het advies meer te ventileren; dit is echter een handeling die in strijd is met maatregelen en adviezen om energie te besparen.

Schimmels ook in relatief droge situaties

Uit onderzoek is gebleken dat bij een kortstondige waterdampproduktie, mogelijk in samenhang met vochtverwerving in het materiaal, aanleiding geven tot de groei van schimmels in het binnenmilieu

Vochtige lucht condenseert op plafond en muren en biedt zo ondergrond aan schimmels.

Goed ventileren is noodzakelijk

Vochtige lucht moet afgevoerd worden en door frisse lucht ververst worden. Dit gebeurt middels ventilatie in een gemiddelde woning. Een voorbeeld hiervan zijn ventilatieroostertjes die in de ramen zitten. Meer over ventileren lees u hier.

Gratis Internetofferte aanvragen ?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

Gratis Offerte Vochtbestrijding

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Devochtbestrijder.nl

Specialisten in vochtbestrijding & vochtwering
- alle werkzaamheden
- landelijke dekking
- garantie
- gratis offerte

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Kelderafdichting

Muren impregneren

Muren injecteren

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Inspectie vochtoorzaken

Betonreparatie

Constructief verlijmen

Scheuren in muren en vloeren repareren

Grondstabilisatie

Kruipruimte isolatie

Riool reparatie

Vocht komt van alle kanten

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Natte kelder

Aangetast pleisterwerk

Tarieven vochtbestrijding

Inspectie Tarieven vochtbestrijding Wie zijn wij & Disclaimer Doe de vocht-test! GRATIS INTERNETOFFERTE

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring op onze website te verbeteren. Meer informatie