extra stookkosten

Hoge energierekening

Vochtige muren en een vochtige vloer veroorzaken een onbehaaglijk gevoel vanwege de hoge luchtvochtigheid. Daarnaast verliezen muren en vloeren hun isolerende en warmtebehoudende werking indien ze vochtig zijn. Het gevolg hiervan is dat er niet alleen fors meer geventileerd moet gaan worden, maar dat er ook meer en warmer gestookt moet gaan worden, wat natuurlijk kostenverhogend werkt.

Meer vocht = Meer stoken = hogere energierekening

Vloeren veelal koud, waardoor ze vocht aantrekken

Bij 10 % stijging vochtgehalte: hoge kosten

Door het verlies van warmte-isolatie loopt bij een stijging van slechts 10 % vochtigheidsperscentage het warmteverlies op tot het dubbele. Om dan een comfortabel aanvoelende vloer, muren en leefklimaat te krijgen, moet bij een vochtige woning meer gestookt worden dan bij ee niet-vochtigewoning

Condensatie: vocht in huis ontmoet koud glas
Condensatie: vocht in huis ontmoet koud glas

Aanbrengen isolatie werkt energiebesparend

Het aanbrengen van isolerende maatregelen als dubbel glas, kruipruimte isolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie e.d. werkt energiebesparend en derhalve kostenbesparend. Echter isolatiemateriaal en vocht gaan niet goed samen:

Spanning tussen isolatie en vochtwerendheid

Met betrekking tot de woningbouw en energiebesparing wordt er al vele jaren gesproken over thermische isolatie, zoals spouwmuurisolatie, maar ook dubbel glas, dakisolatie en dergelijke. Bij thermische isolatie is het van groot belang dat de materialen poreus zijn en een open structuur hebben., waarbij de lucht in de poriën als isolator fungeert. Echter hebben deze isolerende middelen een waterabsorberend vermogen. Dit betekent dat een goed geïsoleerd huis, dat echter niet goed vochtwerend is gemaakt, weinig profijt zal hebben van de isolatie aangezien deze haar werking zal verliezen van doorslaand vocht, optrekkend vocht, condensatie of andersoortig.

Investering in vochtwering levert op !

Een droge en comfortabele woning
Een droge en comfortabele woning

Vocht vermindert ook de verkoopwaarde

Een vochtige woning is minder waard dan een droge woning. Bij verkoop zal een ieder merken dat een natte kelder, optrekkend vocht, een bedompte lucht, witte muuruitslag e.d. sterk dempend zal werken op de mogelijke verkoopprijs van de woning. De aanname is dat de investering in vochtwering en vochtbestrijding en herstel van aangetaste materialen een beter rendement oplevert dan de investering in een nieuwe keuken, inzake de verkoop van de woning.

Gratis Internetofferte aanvragen ?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

Gratis Offerte Vochtbestrijding

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Devochtbestrijder.nl

Specialisten in vochtbestrijding & vochtwering
- alle werkzaamheden
- landelijke dekking
- garantie
- gratis offerte

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Kelderafdichting

Muren impregneren

Muren injecteren

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Inspectie vochtoorzaken

Betonreparatie

Constructief verlijmen

Scheuren in muren en vloeren repareren

Grondstabilisatie

Kruipruimte isolatie

Riool reparatie

Vocht komt van alle kanten

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Natte kelder

Aangetast pleisterwerk

Tarieven vochtbestrijding

Inspectie Tarieven vochtbestrijding Wie zijn wij & Disclaimer Doe de vocht-test! GRATIS INTERNETOFFERTE

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring op onze website te verbeteren. Meer informatie