Aantasting materiaal

Vocht tast alles aan !

Aantasting bouwwerken

Elk onderdeel van een gebouw dat voortdurend en zonder bescherming blootgesteld wordt aan vocht wordt hierdoor aangetast: roestvorming ontstaat, hout gaat rotten, cement brokkelt af, beton gaat scheuren etc. In eerste instantie ontstaat directe schade aan de buitenkant van het gebouw indien het bijvoorbeeld om doorslaand vocht : metselwerk brokkelt af, baksteen verpulvert, pleisterlagen laten los, verf gaat afbladderen.

Vochtige muren en vloeren

Vochtige muren en vloeren zorgen voor een hoog vochtigheidspercentage waardoor in tweede instantie verf afbladdert, laminaat gaat kromtrekken en behang en stucwerk aangetast zullen worden.

Houten vloeren ?

Bij woningen van voor 1960 is vaak nog sprake van houten benedenvloeren en houten verdiepingsvloeren, houten steunbalken e.d. Hout is heel gevoelig voor vocht. Hout kan snel rotten en aangezien het een grove en open structuur heeft kunnen schimmels, zwammen, mossen en ongedierte er zich gemakkelijk in nestelen. Bijkomend gevaar van rottend hout is dat er allerlei houttorren op afkomen om er eitjes in te leggen waarbij na uitkomst de larven het hout weg zullen vreten.

Roestend leidingwerk

In ruimtes waarin een hoge luchtvochtigheid heerst zal staal onder invloed hiervan snel gaan roesten. Na enkele jaren roesten kunnen scheuren in het leidingwerk ontstaan waarna lekkage kan optreden wat de vochtproblemen alleen maar nog groter maakt.

Meubelen

Door de hoge vochtigheidsgraad zullen meubelen vochtig worden. De verschijnselen hiervan zijn divers: metalen en kunststof stoelen zullen bijvoorbeeld onprettig aanvoelen, terwijl stoelkussens klam zullen worden en hierdoor onprettig aanvoelen (bedenkt u zich maar eens hoe de kussens aanvullen indien u de toercaravan uit de winterstalling haalt).

Directe aantasting gehele constructie

Meubelen kan je vervangen maar funderingen waarvan het beton gaat rotten zijn minder eenvoudig te verhelpen. De schade aan het pand kan enorm zijn. Een hele natte kruipruimte zorgt ook voor aantasting van alle essentiële systemen die daar vaak lopen (gas,electra, riool, waterleiding, telefonie).

Door vocht aangetaste muur

Meer informatie over de gevolgen van vocht:

Schimmelvorming Schimmel is in feite een bepaald soort paddestoel en van de meer dan 100.000 soorten komen er zo'...

Bestrijding van schimmel Bestrijden schimmels is een must

Gezondheidsproblemen Een te hoge vochtigheidsgraad binnen schaadt de gezondheid. Ademhalingsproblemen, allergie n, reu...

Zwamvorming Huiszwammen (merulius lacirmans) ontwikkelen zich onder gunstige omstandigheden van temperatuur e...

Ongedierte Ongedierte is een term toegepast op verschillende soorten dieren en insecten die als hinderlijk c...

Aantasting materiaal Elk onderdeel van een gebouw dat voortdurend en zonder bescherming blootgesteld wordt aan vocht w...

Hoge energierekening Vochtige muren en een vochtige vloer veroorzaken een onbehaaglijk gevoel vanwege de hoge luchtvoc...

Waterschade Vocht is de grootste vijand van elk gebouw. Door een overmaat aan vocht zowel in de lucht als gec...

Mossen en algen Mos is een heel eenvoudig type plant, echter zonder conventionele wortels, stam en bladeren. Het ...

Zilvervisjes Zilvervissen of zilvervisjes (de Lepisma Saccharina( zijn een veel voorkomende plaag in huishoude...

Gratis Internetofferte aanvragen ?

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen. U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

Welke werkzaamheden kunnen we o.a. verrichten:

Opsporen vochtoorzaken Betonreparatie
Kelderafdichting compleet Grondstabilisatie
Muren injecteren Ventilatie
Impregneren Buitenmuren Constructief verlijmen
Kruipruimte isoleren Alle overige vochtbestrijding en vochtwering werkzaamheden