vochtmetingen verrichten

Aantasting materiaal

Aantasting bouwwerken

Elk onderdeel van een gebouw dat voortdurend en zonder bescherming blootgesteld wordt aan vocht wordt hierdoor aangetast: roestvorming ontstaat, hout gaat rotten, cement brokkelt af, beton gaat scheuren etc. In eerste instantie ontstaat directe schade aan de buitenkant van het gebouw indien het bijvoorbeeld om doorslaand vocht : metselwerk brokkelt af, baksteen verpulvert, pleisterlagen laten los, verf gaat afbladderen.

Voorbeelden van door vocht aangetaste bouwwerken:

Vochtige muren en vloeren

Vochtige muren en vloeren zorgen voor een hoog vochtigheidspercentage waardoor in tweede instantie verf afbladdert, laminaat gaat kromtrekken en behang en stucwerk aangetast zullen worden.

Houten vloeren ?

Bij woningen van voor 1960 is vaak nog sprake van houten benedenvloeren en houten verdiepingsvloeren, houten steunbalken e.d. Hout is heel gevoelig voor vocht. Hout kan snel rotten en aangezien het een grove en open structuur heeft kunnen schimmels, zwammen, mossen en ongedierte er zich gemakkelijk in nestelen. Bijkomend gevaar van rottend hout is dat er allerlei houttorren op afkomen om er eitjes in te leggen waarbij na uitkomst de larven het hout weg zullen vreten.

Vocht kan de dikste balken doen breken.

Roestend leidingwerk

In ruimtes waarin een hoge luchtvochtigheid heerst zal staal onder invloed hiervan snel gaan roesten. Na enkele jaren roesten kunnen scheuren in het leidingwerk ontstaan waarna lekkage kan optreden wat de vochtproblemen alleen maar nog groter maakt.

Meubelen

Door de hoge vochtigheidsgraad zullen meubelen vochtig worden. De verschijnselen hiervan zijn divers: metalen en kunststof stoelen zullen bijvoorbeeld onprettig aanvoelen, terwijl stoelkussens klam zullen worden en hierdoor onprettig aanvoelen (bedenkt u zich maar eens hoe de kussens aanvullen indien u de toercaravan uit de winterstalling haalt).

Directe aantasting gehele constructie

Meubelen kan je vervangen maar funderingen waarvan het beton gaat rotten zijn minder eenvoudig te verhelpen. De schade aan het pand kan enorm zijn. Een hele natte kruipruimte zorgt ook voor aantasting van alle essentiële systemen die daar vaak lopen (gas,electra, riool, waterleiding, telefonie).

Door vocht aangetaste muur
Door vocht aangetaste muur

Gratis Internetofferte aanvragen ?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

Gratis Offerte Vochtbestrijding

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Devochtbestrijder.nl

Specialisten in vochtbestrijding & vochtwering
- alle werkzaamheden
- landelijke dekking
- garantie
- gratis offerte

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Kelderafdichting

Muren impregneren

Muren injecteren

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Inspectie vochtoorzaken

Betonreparatie

Constructief verlijmen

Scheuren in muren en vloeren repareren

Grondstabilisatie

Kruipruimte isolatie

Riool reparatie

Vocht komt van alle kanten

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Natte kelder

Aangetast pleisterwerk

Tarieven vochtbestrijding

Inspectie Tarieven vochtbestrijding Wie zijn wij & Disclaimer Doe de vocht-test! GRATIS INTERNETOFFERTE

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring op onze website te verbeteren. Meer informatie