Belang van juiste vochtigheidsgraad

Vochtigheidsgraad heeft grote invloed

Te droge of te vochtige lucht : slecht leefklimaat

Relatieve vochtigheid van 60 tot 90 %

In ons buitenklimaat varieert de relatieve vochtigheid van 60 % tot 90 %. Bij een vochtigheidsgraad die lager is dan 60 % ervaren mensen een onaangenaam gevoel van droogte, maar een vochtigheidsgraad boven de 85 % a 90 % veroorzaakt (bij een enigszins hoge temperatuur) een gevoel van benauwdheid. Een mens voelt zich dus het beste bij een vochtigheidsgraad boven de 60 en onder de 85 %.

Standaard binnenklimaat is ongeschikt

Sick building syndroom door onvoldoende verversing

De vochtigheidsgraad in gebouwen ofwel het binnenklimaat wordt sterk beïnvloed door de vochtproduktie van de mens zelf. In ruststand wordt door een volwassene 50 tot 60 gram vocht (waterdamp) per uur afgescheiden, het heeft een vochtgehalte van 100 %. Bij lichte arbeid stijgt dat tot 130 gram per uur, bij zware arbeid met transpiratie zelfs tot 1000 gram per uur. Indien men geruime tijd in een afgesloten ruimte ademt wordt de lucht veranderd en ongeschikt. De lucht moet dan ververst worden.

Verversing van lucht is noodzakelijk

De (te) vochtige lucht in een gebouw moet ververst worden middels bijvoorbeeld ventilatie. In kantoorpanden maakt men gebruik van airconditioningsystemen om de lucht te verversen, maar door verkeerde montage en het niet reinigen of onderhouden van het systeem werkt dit vaak niet 100 % en houdt men last van misselijkheid, hoofdpijn, droge huid e.d. (het zogenaamde Sick Building Syndroom).

Vochtigheid is gevaarlijk

Zeer vochtige lucht kan vergiftiging veroorzaken doordat bij bepaalde soorten verf en behangpapier door toedoen van vochtigheid giftige stoffen oplossen en die door mensen weer ingeademd worden of neerslaan op voedsel en drinken.

Met name schade voor hart- en longpatiŽnten

Een te groot vochtigheidsgehalte kan zeer schadelijk zijn voor onder andere hartpatiënten en longpatiënten of mensen met andere aandoeningen van de lucht- en ademhalingswegen.

Een droge en comfortabele woning

Gratis Internetofferte aanvragen ?

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen. U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

Welke werkzaamheden kunnen we o.a. verrichten:

Opsporen vochtoorzaken Betonreparatie
Kelderafdichting compleet Grondstabilisatie
Muren injecteren Ventilatie
Impregneren Buitenmuren Constructief verlijmen
Kruipruimte isoleren Alle overige vochtbestrijding en vochtwering werkzaamheden