lekkende waterleiding

Lekkages

CV-leidingen, rioleringen en waterleidingen

In bijna elk gebouw is een grotendeels verborgen systeem van leidingwerk aangebracht waardoor water stroomt. U moet dan denken aan waterleidingen (toevoer) en de binnenriolering (afvoer) die beide jaarlijks vele duizenden kubieke meters aan vocht verwerken. Ook het complete sanitaire systeem kan lekken (douche, ligbad e.d.), maar ook het leidingwerk van de CV-ketel kan lekkages veroorzaken. Berucht zijn de verhalen waarbij er een lekkage in een CV-leiding in de vloer duizenden liters water lekt onder de houten vloer waar zich binnen van tijd een grote schimmelkolonie vormt.

Verborgen in muren en achter koven

Het leidingwerk is vaak weggewerkt in muren en vloeren (bijvoorbeeld in beton gestort tijdens de bouw), hetzij in het beton, hetzij achter koven en platen.

Voor het zicht is dat ideaal echter in het geval van het scheuren of gaan lekken van een dergelijk systeem heb je een groot probleem doordat in eerste instantie het slecht waarneembaar is met het blote oog waar exact de breuk of scheur zit en anderzijds ook de reparatie hak- en breekwerk vereist.

Daarnaast kan water vanwege het vloeibare karakter ver weg van de lekkage pas tevoorschijn komen. Ook is het mogelijk dat een kleine lekkage vele jaren voortduurt en zo bijvoorbeeld delen van de (spouw)muur compleet doordrenkt. Bij lekkages in plafonds e.d. zal altijd hak- en breekwerk vereist zijn om de lekkage op te heffen.

Vochtoverlast door lekkages

Lekkage door kapotte riolering
Lekkage door kapotte riolering

Isoleren van de leidingen i.v.m. vorst

Zowel vanwege het warmtebehoud als tegen bescherming tegen vorst worden waterleidingen vaak geïsoleerd, zeker indien de waterleiding via een koude kruipruimte loopt of deels buiten het pand. Door het bevriezen van het leidingwater zal het ijs gaan uitzetten en zo de leiding doen scheuren. Isolatie is dan ook belangrijk

Rioleringsproblemen

Niet iedereen staat er dagelijks bij stil, maar in elke woning zit vaak een kunststof rioleringssysteem dat jaarlijks duizenden kubieke meters aan afvalstoffen afvoert naar de gemeente riolering. Het verzakken van grond of het afbreken van ophangsystemen betekent dat er breuken, scheuren en openingen in het rioleringssysteem zullen ontstaan met alle schadelijke gevolgen van dien ! Er wordt dan niet alleen schoon drinkwater gelekt zoals bij een breuk in de waterleiding, maar er komen ook fecaliën en andere afvalstoffen vrij die de directe omgeving zullen vervuilen. Veelal merkt men een breuk van een riolering redelijk snel omdat er vaak verstoppingen zullen ontstaan (bijvoorbeeld indien de riolering is afgescheurd bij de gevel in geval van grondverzakking), maar soms merkt men niets en kan bijvoorbeeld een lekke riolering in de kruiruimte vele maanden of zelfs jaren staan lekken en zo de kruipruimte zwaar vervuilen, optrekkend vocht veroorzaken en ongedierte, schimmel en ziektes veroorzaken.

Lekkend riool in kruipruimte: groot probleem !
Lekkend riool in kruipruimte: groot probleem !

Gratis Internetofferte aanvragen ?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij Devochtbestrijder.

Devochtbestrijder.nl is een specialistische website van een samenwerkings-verband van vochtbestrijdingsbedrijven. Heeft u last van vocht in huis ? Lees dan goed de website door, wellicht kunt u zelf al e.e.a. verhelpen.

U kunt daarnaast ook een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door op de onderstaande button te klikken en het offerte-aanvraagformulier goed in te vullen.

Gratis Offerte Vochtbestrijding

Dekking in geheel Nederland.

Alle disciplines.

Garantie op alle werkzaamheden.

Vocht zorgt ook voor stankoverlast
Vocht zorgt ook voor stankoverlast
Devochtbestrijder.nl

Specialisten in vochtbestrijding & vochtwering
- alle werkzaamheden
- landelijke dekking
- garantie
- gratis offerte

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Devochtbestrijder.nl

Deze website is een initiatief van diverse vochtbestrijdingsbedrijven en dient om u te informeren over vochtproblemen en oplossingen. Tevens kunt u hier een gratis inspectie en offerte aanvragen.

Kelderafdichting

Muren impregneren

Muren injecteren

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Inspectie vochtoorzaken

Betonreparatie

Constructief verlijmen

Scheuren in muren en vloeren repareren

Grondstabilisatie

Kruipruimte isolatie

Riool reparatie

Vocht komt van alle kanten

Gratis offerte aanvragen

Doe de vocht-test !

5 tot 10 jaar garantie

Natte kelder

Aangetast pleisterwerk

Tarieven vochtbestrijding

Inspectie Tarieven vochtbestrijding Wie zijn wij & Disclaimer Doe de vocht-test! GRATIS INTERNETOFFERTE

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies om de gebruikservaring op onze website te verbeteren. Meer informatie